Ljubljana

Oblačno Humidity: 96%
10°C
NEDELJA
8°C / 16°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
8°C / 16°C
SREDA
8°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 12°C
PETEK
10°C / 13°C
SOBOTA
13°C / 19°C

Slovence zmaga loči od kvalifikacij za I. svetovno skupino

Slovenska moška teniška reprezentanca je le še zmago oddaljena od nastopa v kvalifikacijah za I. svetovno skupino davisovega pokala. V Portorožu proti Estoniji namreč vodi z 2:0, odločilen pa bi lahko bil že prvi današnji obračun, ki se bo začel ob 10.30, če bo vreme to dopuščalo.

Slovence zmaga loči od kvalifikacij za I. svetovno skupino

Sloveniji sta v petek vodstvo z 2:0 priskrbela Bor Artnak in Aljaž Bedene po zmagah v tesnih obračunih med posamezniki. Artnak je proti na papirju najmočnejšemu Estoncu, Marku Lajalu, slavil z 0:6, 6:1, 6:3, nato pa je drugo točko za ekipo kapetana Grege Žemlje vpisal še Bedene po težko prigarani zmagi proti Kristjanu Tammu s 6:7 (5), 6:3, 6:4.

Triintridesetletni Ljubljančan, ki se ta vikend poslavlja od poklicnega tenisa, je vlogo favorita proti 918. igralcu lestvice ATP potrdil težje od pričakovanj, medtem ko je 18-letni Artnak po zelo slabem začetku dvignil raven igre in nato dokaj zanesljivo ugnal leto dni starejšega Estonca.

Danes so predvideni preostali trije dvoboji. Najprej se bosta v dvojicah po vsej verjetnosti Bedene in Blaž Kavčič, ki se ta teden prav tako uradno poslavlja od tenisa, pomerila proti Kennethu Raismi in Mattiasu Siimarju. Oba kapetana imata sicer možnost opraviti menjave pred začetkom današnjega obračuna.

V kolikor bodo Estonci slavili, bo odločal eden od preostalih obračunov posameznikov. Predvidena sta dvoboja Bedene - Lajal ter Artnak - Tamm. Vremenska napoved sicer ni ugodna, ob morebitnih težavah pa bi organizatorji spored premaknili na nedeljo.

V slovensko reprezentanco sta bila sicer vpoklicana še Maj Premzl in Matic Križnik, a bosta na priložnost še naprej čakala kot rezervi.

Zmagovalec para mora v petih predvidenih dvobojih zbrati tri točke, napredovanje pa prinaša igranje v kvalifikacijah za I. svetovno skupino Davisovega pokala.

 

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.