Ljubljana

Slab dež Humidity: 94%
11°C
NEDELJA
8°C / 16°C
PONEDELJEK
8°C / 16°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
8°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 13°C
PETEK
7°C / 19°C
SOBOTA
12°C / 15°C

Slovenke ob podpori publike v Velenju verjamejo v presenečenje

Bela dvorana v Velenju bo danes in jutri prizorišče teniškega dvoboja med Slovenijo in Kitajsko v pokalu Billie Jean King.

Slovenke ob podpori publike v Velenju verjamejo v presenečenje

Zmagovalec bo napredoval v zadnji krog kvalifikacij za nastop na zaključnem turnirju tega tekmovanja novembra prihodnje leto, poraženec pa bo nazadoval v evroafriško skupino.

Slovenija se je z dobrimi igrami letos aprila v Turčijo po desetih letih vrnila v svetovno skupino ekipnega tekmovanja, ki se je nekoč imenovalo pokal Federacij oziroma pokal Fed. Ta je razdeljena na dva dela, zaključni turnir, na katerem prav zdaj v Glasgowu sodeluje najboljših dvanajst ekip na svetu, ter kvalifikacije, v katerih sodeluje šestnajst reprezentanc, med njimi Slovenija in Kitajska.

Ekipa pod vodstvom kapetana Andreja Kraševca v Velenju ne bo nastopila v najmočnejši zasedbi, saj bosta manjkali Tamara Zidanšek, ki bo v tem času igrala turnirje WTA v Južni Ameriki, ter specialistka za igro dvojic Andreja Klepač, ki potrebuje daljši premor zaradi poškodbe hrbta. Kitajska na drugi strani je v Šaleško dolino pripotovala z večino najboljših igralk; vse štiri so uvrščene med prvih sto na svetu.

Slovenska dekleta - prvi dan bosta nastopila Kaja Juvan, ki je na lestvici WTA na 88. mestu, in Nina Potočnik (270.) - se zavedajo, da v športu favoriti ne zmagajo vedno in da imajo na domačem, peščenem terenu možnosti za presenečenje.

"Tenisačice redko igramo pred domačo publiko, zato nam podpora s tribun pomeni zelo veliko. Želimo si polne dvorane glasnih navijačev, saj bomo morale iz sebe iztisniti zadnje atome moči za ugoden razplet," pravi 21-letna Kaja Juvan.

Uvodni dvoboj se bo začel ob 15. uri, vstop v Belo dvorano, v kateri je tribuna za približno 800 gledalcev, pa je brezplačen.

 

 

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.