Ljubljana

Oblačno Humidity: 97%
10°C
NEDELJA
9°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
7°C / 15°C
SREDA
7°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 15°C
PETEK
7°C / 16°C
SOBOTA
9°C / 12°C

Tamara Zidanšek brez četrtfinala v Portorožu

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je izgubila v drugem krogu domačega turnirja WTA Zavarovalnica Sava v Portorožu. S 6:1, 6:7 (5), 6:1 jo je po dveh urah in 35 minutah premagala Romunka Ana Bogdan, sicer 65. igralka lestvice WTA.

Tamara Zidanšek brez četrtfinala v Portorožu

Štiriindvajsetletna Konjičanka, ki trenutno zaseda 91. mesto, dvoboja ni najbolje odprla. Veliko je bilo neizsiljenih napak, posledično pa je tudi njena tekmica zaigrala bolj samozavestno in z odvzemom servisa povedla s 4:1.

Zidanškova, ki je bila po slabih 15 urah od prvega dvoboja znova na osrednjem igrišču, je delovala povsem drugače kot proti Rusinji Anastasiji Zaharovi in nikakor ni našla pravega ritma. Prvega niza je bilo konec po 37 minutah.

Drugega je začela precej bolje, z več energije in prišla do uvodnega "breaka" ter vodstva z 2:0. Prave konstantnosti v igri še naprej ni bilo, a tudi Romunka je več grešila, zaradi česar so si sprva odvzemi servisov sledili eden za drugim.

Nato sta se le zbrali in do podaljšane igre držali lastne začetne udarce. V "tie-breaku" pa je bila Slovenka po tesnem razpletu boljša in izsilila odločilni niz.

Tega je z dvema odvzemoma servisa odprla 29-letna Romunka in povedla s 4:0. Zidanškova se je sicer borila, sprva z odvzemom servisa še znižala zaostanek, a je Romunka po novem "breaku" v šesti igri dokončno strla odpor slovenske predstavnice in se uvrstila v četrtfinale.

"Težko je gledati z distance. Dan je bil naporen. Nič ni bilo tako, da bi moralo biti kaj drugače. Mislim, da sem odigrala kar dobro tekmo, eno boljših v zadnjem obdobju. Tako moram iti naprej, gre sicer počasi in bi si želela, da gre hitreje, a tako pač je," je kakšno uro po dvoboju dvojic zbranim novinarjem dejala 24-letna Konjičanka.

"Igra v prvem nizu ni bila slaba, a je bila pisana na kožo tekmici. Potem sem povsem obrnila ploščo, spremenila taktiko in kar dobro vztrajala v tem. Tanek led je med tem, kako agresivno igrati in koliko držati žogico v igri, ker ji to ne ustreza. V tretjem nizu je nekajkrat zelo dobro rešila situacijo, medtem ko meni to ni uspelo. Nekaj točk na začetku tretjega niza je obrnilo potek, zato mi ni preostalo drugega, kot da se borim do konca. Poleg vsega sem izgubljala dolge igre. Verjamem, da se bo z nekaj takšnimi tekmami začelo obračati v mojo korist," je še dodala.

Za konec je nekaj misli podala še o domačem turnirju, ki je letos precej bolj kakovosten kot lanski. "Letošnji turnir je bolje obiskan kot lanski, kakovost je boljša. Igralke so izvedele, da je Portorož lepo mesto. Šlo je od ust do ust. Vsi se zelo trudijo za nas igralke. Ko igram doma, je to hkrati motivacija in pritisk. Na koncu dneva pa moraš ne glede na lokacijo odigrati najboljši tenis. Upam, da bom v prihodnjih tednih naredila korak naprej in ujela veter v jadra. Čaka me še nekaj turnirjev. Enostavno moram veliko igrati, da bom prišla v ritem in našla samozavest."

Zidanškova, trenutno 91. igralko lestvice WTA, je po dvoboju z Bogdanovo izgubila še obračun dvojic. Z Madžarko Timeo Babos sta morali priznati premoč rusko-brazilsko navezo Alena Fomina/Ingrid Martins. Ti sta slavili s 6:4, 2:6, 10:8.

Naslednja od Slovenk se je na osrednjem igrišču predstavila Andreja Klepač. Skupaj z Nemko Lauro Siegemund se je prebila v četrtfinale, potem ko sta Uzbekistanko Nigino Abduraimovo in Britanko Jodie Burrage premagali s 6:4, 2:6, 10:6.

Danes si je nastop v četrtfinalu zanesljivo priigrala Kazahstanka Jelena Ribakina. Zmagovalka Wimbledona je bila boljša od Čehinje Tereze Martincove. Izpadli pa sta četrta in peta nosilka, Italijanka Martina Trevisan in Rusinja Jekaterina Aleksandrova.

Prva je v zadnjem dvoboju prvega kroga izgubila proti zmagovalki turnirja med dvojicami na OP ZDA, Čehinji Katerini Siniakovi, druga pa je v drugem krogu morala priznati premoč Ukrajinki Lesji Curenko.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.