Ljubljana

Oblačno Humidity: 84%
11°C
NEDELJA
8°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
6°C / 14°C
ČETRTEK
8°C / 14°C
PETEK
9°C / 12°C
SOBOTA
6°C / 15°C

Tamara Zidanšek izpadla v prvem krogu Wimbledona

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je izgubila v prvem krogu tretjega grand slama sezone v Wimbledonu. Konjičanka je morala kljub prednosti v obeh nizih priznati premoč Madžarki Panni Udvardy, ki je slavila s 6:4, 7:6 (1). Dvoboj je trajal uro in pol.

Tamara Zidanšek izpadla v prvem krogu Wimbledona

Štiriindvajsetletna Konjičanka je sicer dvoboj dobro odprla in po odvzemu servisa v sedmi igri kasneje povedla s 4:2. Potem pa je trenutno najbolje uvrščena Slovenka na lestvici WTA (60.) popustila, Madžarka je dobila štiri zaporedne igre in niza je bilo konec.

Na krilih preobrata v prvem je 100. igralka sveta začela tudi drugi niz in prišla do "breaka" za 2:0. Zidanškova je hitro izničila prednost, kasneje pa sama povedla s 5:4 in servirala za drugi niz. Leto mlajša tekmica se je vnovič vrnila in izsilila podaljšano igro, v kateri pa je Zidanškovi prepustila le točko.

Od slovenskih predstavnikov je tako v drugi krog napredovala le Kaja Juvan, ki je pripravila presenečenje in izločila Brazilko Beatriz Haddad Maia. V drugem krogu se bo pomerila proti Madžarki Dalmi Galfi, ki je s 5:7, 6:3, 6:4 premagala Avstralko Maddison Inglis.

Aljaž Bedene je moral na svojem zadnjem nastopu v Wimbledonu že v uvodnem obračunu priznati premoč nemškemu kvalifikantu Maximilianu Martererju, ki je slavil s 3:1 v nizih.

Zidanškovo in Bedeneta zdaj čakata še nastopa v dvojicah, v ženski konkurenci parov bo Zidanškova igrala prav z Juvanovo, pomerili pa se bosta proti Američankama Catherine Harrison in Sabrina Santamaria. Bedene bo s Korejcem Soonwojem Kwonom izzval zmagovalca OP Avstralije, Thanasija Kokkinakisa in Nicka Kyrgiosa. Andreja Klepač pa bo s čilsko predstavnico Alexo Guarachi igrala proti avstralsko-poljski navezi Monique Adamczak/Katarzyna Kawa.

* Wimbledon (47 milijonov evrov)
- ženske, 1. krog:
Panna Udvardy (Mad) - Tamara Zidanšek (Slo) 6:4, 7:6 (1).

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.