Ljubljana

Oblačno Humidity: 97%
10°C
NEDELJA
9°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
7°C / 15°C
SREDA
7°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 15°C
PETEK
7°C / 16°C
SOBOTA
9°C / 12°C

Tamara Zidanšek prav tako v drugem krogu Portoroža

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v prvem krogu turnirja WTA Zavarovalnica Sava v Portorožu vknjižila zmago. Po dolgem čakanju na zadnji dvoboj na osrednjem igrišču je nato s 6:4, 6:4 ugnala Anastasijo Zaharova. Dvoboj je trajal uro in 31 minut.

Tamara Zidanšek prav tako v drugem krogu Portoroža

Dvoboj se je začel s številnimi odvzemi servisa. Obe igralki sta imeli težave z lastnim začetnim udarcem. Prva je "break" potrdila Rusinja, ko je povedla s 3:1, a so nato sledile tri zaporedne igre in prednost je bila znova v rokah Konjičanke. Odvzem servisa je nato le potrdila in prvi niz po še eni tesni igri po 45 minutah osvojila s 6:4.

V drugem sta bili tekmici bolj zanesljivi ob začetnem udarcu, odločitev pa je prišla v deveti igri, ko je Zidanškova zaigrala bolje in hkrati izkoristila napake Rusinje za odvzem servisa. V deseti igri je nato le še dokončala delo in si zagotovila nastop v drugem krogu.

Naslednja tekmica Konjičanke bo že v sredo, v kolikor ne bo prišlo do spremembe urnika zaradi poznega zaključka, Romunka Ana Bogdan, ki je v treh nizih po dveh urah in pol ugnala osmo nosilko Ajlo Tomljanović iz Avstralije. Z Romunko se 24-letnica doslej še ni pomerila.

Obenem nekdanjo polfinalistko Rolanda Garrosa isti dan čaka še obračun v konkurenci dvojic skupaj z Madžarko Timeo Babos. Izzvali bosta rusko-brazilsko dvojico Alena Fomina/Ingrid Martins.

Od Slovenk bo na igrišče v sredo stopila še Andreja Klepač. Slednja se bo z Lauro Siegemund iz Nemčije pomerila proti Uzbekistanki Nigini Abduraimova in Britanki Jodie Burrage.

Pred zmago Zidanškove je na osrednje igrišče stopila tudi Kaja Juvan in se po zmagi s 7:6 (5), 6:3 po uri in 51 minutah uvrstila v drugi krog. Naslednja tekmica 21-letne Ljubljančanke bo lanska zmagovalka, Italijanka Jasmine Paolini. Slednja je s 7:5, 6:1 ugnala Hrvatico Taro Würth.

Njun drugi medsebojni obračun bo na sporedu predvidoma v četrtek. Prvega je po tesni borbi v Bagnatici na turnirju nižjega ranga dobila Juvanova.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.