Ljubljana

Oblačno Humidity: 97%
10°C
NEDELJA
9°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
7°C / 15°C
SREDA
7°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 15°C
PETEK
7°C / 16°C
SOBOTA
9°C / 12°C

Tamara Zidanšek prepričana, da se lahko po zahtevnem letu pobere

Portorož ta teden gosti največji teniški turnir v Sloveniji. WTA Zavarovalnica Sava, ki sodi v serijo WTA 250, se bo začel danes s prvimi obračuni v konkurenci posameznic in dvojic, na delu pa bo tudi nekaj Slovenk. Pred začetkom so organizatorji pripravili novinarsko konferenco, na kateri sta se predstavili Tamara Zidanšek in Andreja Klepač.

Tamara Zidanšek prepričana, da se lahko po zahtevnem letu pobere

V tem trenutku od Slovenk za preboj na turnir posameznic igra Živa Falkner, ki se je v nedeljo prebila v drugi krog kvalifikacij, za mesto v glavnem delu žreba pa se 596. igralka lestvice WTA meri s favorizirano Romunko Gabrielo Ruse.

Kasneje bo na igrišče v konkurenci dvojic skupaj z Madžarko Timeo Babos stopila tudi Tamara Zidanšek, ki bo ena od dveh slovenskih posameznic v glavnem delu žreba, če se tja ne bo uvrstila Falknerjeva. Štiriindvajsetletna Konjičanka komaj čaka, da začne turnir, to bo predvidoma v torek v večernih urah, ko bodo organizatorji zadnja dva termina najverjetneje rezervirali za nastopa Zidanškove in Kaje Juvan.

"Težko reči, kaj pričakovati. V tenisu kot športu je dejansko vsak dan drugačen od drugega. Vsak dan moraš dati vse od sebe, treba pa je imeti tudi nekaj sreče. Vseeno mislim, da sem dobro pripravljena, poskusila bom uživati in pustiti, da me ponese domače vzdušje," je dejala Zidanškova.

V zadnjem času ji ne gre, a upa, da bo na domačem turnirju napravila korak naprej. Konkurenca pa je močna, kot pravi trenutno druga najboljša slovenska igralka. Izpostavljeni sta predvsem dve, Britanka Emma Raducanu, ki bo igrala drevi, ter Kazahstanka Jelena Ribakina. Slednji sta v karieri slavili na turnirjih velike četverice, Britanka lani na OP ZDA, Kazahstanka letos v Wimbledonu. S tem je turnir ob slovenski obali dodatno pridobil na veljavi.

"Tekmujemo v absolutni konkurenci. Prejšnji teden smo še igrale na grand slamu, zato igralke tukaj niso nič drugačne kot na prejšnjem turnirju. Celotna turneja potuje po vsem svetu, le malo se tu in tam razporedimo. Turnirja se zelo veselim, je močan, kar je dobro za promocijo tenisa pri nas. Tudi s prihodom takšnih igralk se to opazi. Za nas je to lahko zgolj dobro," je dodala slovenska številka 2.

V njeno sezono je letos posegel tudi covid-19, pripravljenost je bila posledično slabša, a Konjičanka verjame, da se bo tudi iz tega izvlekla.

"Zadnje leto ni bilo idealno, hvaležna pa sem za ljudi, ki mi stojijo ob strani, predvsem zdaj v najtežjih trenutkih. Del ekipe je odpadel, življenje gre naprej in blagoslovljena sem, da imam ob sebi ljudi, ki dihajo z mano in me spremljajo. Še zdaleč pa sezona ni končana, zato bom skušala iz nje izvleči kar največ. Kaj bo iz tega nastalo, bomo videli," je še razmišljala Zidanškova.

Vedno ji bo ostala oznaka polfinalistka Roland Garrosa, zaradi česar verjame, da se bo lahko po zahtevnem obdobju pobrala in znova zavihtela bolj proti vrhu. Trenutno je 91. igralka lestvice WTA.

"Hvala bogu, da je sploh prišlo do te oznake. Upam, da se bo še kdaj ponovila ali celo presegla. Rasti po lestvici navzgor in dosegati uspehe, ko prihajaš kot nov igralec na turnejo, je lažje v primerjavi s tem, da na tej ravni ostaneš. Sploh ko pridejo pritiski, ki ne bi smeli biti tam. Potem začneš padati, kar se zgodi pri večini, bi rekla. Potem moraš znova pridobiti samozavest in priti nazaj, kjer si bil. To je proces in traja nekaj časa."

Na novinarski konferenci je sodelovala tudi Andreja Klepač, ki bo igrala v konkurenci dvojic. V zadnjem času najboljša slovenska igralka v tej kategoriji bo za turnir moči združila z Nemko Lauro Siegemund. Pred tem je bila dogovorjena, da bo igrala skupaj z Ribakino, a sta zaradi samega sporeda to opustili.

"Pred začetkom OP ZDA sem se dogovorila z Ribakino, ki pa je pred začetkom turnirja spremenila načrte. Zato sem tudi sama zamenjala partnerko. Na letošnjem turnirju imajo punce prioriteto, da se dokažejo med posameznicami. Tudi Tamara se bo osredotočila nanje, tako da je naneslo, da bom združila moči z drugo igralko," je dejala Klepačeva.

Dodala je, da je želela združiti moči s katero od mlajših slovenskih igralk, ki bi dobile posebno povabilo organizatorjev, a se to ni zgodilo.

Morebiti pa bi lahko združila moči tudi s poslavljajočo se Katarino Srebotnik? "Možnosti za kaj takega? Najbrž nima v načrtu odigrati še kakšne tekme. Nisem bila z njo v navezi, me je pa povabila na sobotni konec kariere," je še zaključila izkušena Koprčanka.

 

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.