Ljubljana

Šibak dež Humidity: 90%
17°C
PETEK
10°C / 16°C
SOBOTA
8°C / 14°C
NEDELJA
6°C / 18°C
PONEDELJEK
8°C / 14°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
8°C / 13°C
ČETRTEK
6°C / 13°C

Thompson zmagovalec teniškega turnirja v Los Cabosu

Avstralski teniški igralec Jordan Thompson je zmagovalec turnirja ATP v Los Cabosu. Štirideseti igralec sveta je v finalu premagal 12. igralca z lestvice ATP Norvežana Casperja Ruuda s 6:3 in 7:6 (4) za svoj prvi naslov ATP v karieri.

Thompson zmagovalec teniškega turnirja v Los Cabosu

Devetindvajsetletni Avstralec v finalu ni kazal znakov utrujenosti po težkem polfinalnem dvoboju proti prvemu nosilcu Nemcu Alexandru Zverevu, ki se je končal zgolj 18 ur pred začetkom finala.

Namesto tega je hitro prevzel pobudo proti višjeuvrščenemu nasprotniku in s 13 udarci za neposredno zmago v točki dobil prvi niz finala po 54 minutah. Do ključnega odvzema servisa nasprotniku je prišel v šesti igri niza.

V drugem nizu je že kazalo, da bo dvoboja zelo hitro konec, saj je Thompson po odvzemu servisa znova povedel s 4:2. A je nato pri 5:3 pokazal znake živčnosti, izgubil igro na svoj servis in moral zmago potrditi v podaljšani igri.

"To je bil neverjeten teden," je dejal Thompson. "Veliko ur sem preživel na igrišču. Hvala vsem, ki ste me podpirali v nočnih urah," je dejal 29-letni Avstralec.

* Los Cabos, ATP 250 (849.670 evrov)
- finale:
Jordan Thompson (Avs/8) - Casper Ruud (Nor/4) 6:3, 7:6 (4).

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.