Ljubljana

Šibak dež Humidity: 92%
13°C
PETEK
11°C / 17°C
SOBOTA
8°C / 15°C
NEDELJA
8°C / 18°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
8°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 15°C

Tudi Alcaraz napredoval s težavami, Pegula izpadla

V drugem krogu prvega grand slam turnirja favorizirani teniški igralci zmagujejo, a nikakor nimajo lahkega dela. Po Igi Swiatek, Alexandru Zverevu in Casperju Ruudu se je danes namučil tudi drugi nosilec Španec Carlos Alcaraz, ki je po treh urah in pol izenačenega boja s 6:4, 6:7, 6:3 in 7:6 premagal 46. igralca sveta Italijana Lorenza Sonega.

Tudi Alcaraz napredoval s težavami, Pegula izpadla

"Niti nisem pričakoval lahkega meča, Sonego je vedno neugoden, težko je pri njem najti šibko točko. Sem pa zadovoljen s prikazanim, oba sva pokazala visoko raven tenisa, čeprav temperatura in veter vendarle nista dovoljevala maksimuma," je po dvoboju dejal Alcaraz, ki je pred tem proti Italijanu izgubil edini medsebojni dvoboj, doslej pa še nikoli v Melbournu ni prišel dlje od tretjega kroga, lani zaradi poškodbe niti ni nastopil.

Dvajsetletni Alcaraz, ki je odigral jubilejno, 200. tekmo na ATP touru in zabeležil 157. zmago, bo poskušal postati tretji moški v odprti eri, ki je osvojil tri turnirje za grand slam pred 21. letom, za Bjornom Borgom in Matsom Wilanderjem. Ima tudi priložnost, da zamenja Novaka Đokovića na prvem mestu računalniške lestvice ATP. V tretjem krogu se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja med indijskim kvalifikantom Sunmitom Nagalom in kitajskim povabljencem Shangom Junchengom.

Pri dekletih pa ni šlo brez poraza ene izmed najvišje postavljenih igralk. Izpadla je namreč peta nosilka Jessica Pegula, ki je morala priznati premoč Francozinji Clari Burel. Ta je bila boljša z izidom 6:4, 6:2. Pegula je do zdaj najvišje postavljena igralka, ki je končala tekmovanje.

"Še vedno se tresem. Še vedno ne vem, kaj naj rečem," je bila po zmagi brez besed Francozinja, ki se bo v tretjem krogu pomerila z rojakinjo Oceane Dodin.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.