Ljubljana

Oblačno Humidity: 96%
11°C
SOBOTA
9°C / 14°C
NEDELJA
8°C / 17°C
PONEDELJEK
9°C / 15°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
8°C / 15°C
ČETRTEK
11°C / 17°C
PETEK
14°C / 16°C

Uspešen začetek Matica Križnika na mladinskem Wimbledonu

Sedemnajstletni Ljubljančan Matic Križnik je uspešno začel mladinski Wimbledon. V prvem krogu je premagal Romuna Aleksandra Comana z 2:6, 6:1 in 6:2, v drugem pa ga čaka šesti nosilec in sedmi igralec na svetu med mladinci Bolgar Ilijan Radulov.

Uspešen začetek Matica Križnika na mladinskem Wimbledonu

Slovenijo v mladinskem delu tretjega letošnjega turnirja za grand slam zastopata dva igralca - Križnik, ki na mladinski lestvici Itf zaseda 38. mesto, ter prav tako 17-letna Ela Nala Milić (85.), ki jo uvodni dvoboj proti Poljakinji Zuzani Pawlikowski čaka danes pozno popoldan.

V članski konkurenci se je kot zadnja v osmino finala uvrstila 16-letna Rusinja Mira Andrejeva, ki je izločila rojakinjo Anastazijo Potapovi s 6:2, 7:5, v četrtfinale pa sta se hkrati že prebili Čehinja Marketa Vondroušova, ki je ugnala rojakinjo Mario Bouzkovo (2:6, 6:4, 6:3), ter Američanka Jessica Pegula po zmagi nad Ukrajinko Lesjo Curenko (6:1, 6:3).

Pri moških je zadnje mesto v osmini finala danes zasedel Bolgar Grigor Dimitrov, ki je bil boljši od Američana Francesa Tiafoea s 6:2, 6:3, 6:2.

Danes bosta med drugimi nastopila glavna favorita Poljakinja Iga Swiatek in Srb Novak Đoković.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.