Ljubljana

Oblačno Humidity: 84%
11°C
NEDELJA
8°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
6°C / 14°C
ČETRTEK
8°C / 14°C
PETEK
9°C / 12°C
SOBOTA
6°C / 15°C

V četrtfinalu Wimbledona presenetljivo dve Nemki in Čehinja

Nemki Jule Niemeier in Tatjana Maria ter Čehinja Marie Bouzkova so prve četrtfinalistke tretjega teniškega grand slama sezone v Wimbledonu. Danes bo v ženski konkurenci še en obračun osmine finala med Tunizijko Ons Jabeur in Belgijko Elise Mertens.

V četrtfinalu Wimbledona presenetljivo dve Nemki in Čehinja

Ob odsotnosti Poljakinje Ige Swiatek, ki je v soboto izpadla in zabeležila prvi poraz po februarju, ter drugih, ki so se hitro poslovile na letošnji sveti travi, je prav tretja nosilka Jabeurjeva prva favoritinja na stavnicah za osvojitev naslova.

V spodnji polovici ženskega žreba pa bo bodisi Tunizijka bodisi Belgijka imela presenetljivo družbo. V četrtfinale so se namreč uvrstile dve Nemki in Čehinja, ki doslej še nikoli niso posegle tako visoko.

Štiriintridesetletna Tatjana Maria (103. na lestvici WTA) je po rojstvu otroka pred manj kot letom dni zabeležila uspeh kariere, saj pred tem na turnirjih velike četverice nikoli ni igrala v osmini finala. Danes pa je za četrtfinale ugnala Jeleno Ostapenko.

Latvijka je v karieri že slavila na Rolandu Garrosu (2017), v obračunu proti 34-letni Nemki pa je imela celo dve zaključni žogici v drugem nizu, a se je tekmica rešila in v tretjem nizu dokončala delo. Slavila je s 5:7, 7:5, 7:5, dvoboj pa je trajal dve uri in deset minut.

Za polfinalno vstopnico se bo Maria pomerila z rojakinjo Jule Niemeier (97. WTA). Dvaindvajsetletnica iz Dortmunda je sploh prvič v glavnem delu žreba v Wimbledonu, skupaj pa na turnirjih velike četverice nastopa drugič.

Na Rolandu Garrosu je pred dobrim mesecem dni izpadla v prvem krogu, tokrat pa je nanizala že štiri zmage. Danes je bila s 6:2, 6:4 boljša od domačinke Heather Watson, ki je v tretjem krogu ugnala slovensko predstavnico Kajo Juvan.

Čehinja Bouzkova (66. WTA) pa je v današnjem prvem dvoboju s 7:5, 6:2 ugnala Francozinjo Caroline Garcia in se prav tako prvič v karieri uvrstila med osem najboljših na turnirjih velike četverice. Pred tem nikoli ni igrala v tretjem krogu, skupaj pa na grand slamih nastopa 14.

Tako Bouzkova kot Niemeierjeva v karieri še nikoli nista slavili na turnirjih WTA, medtem ko je Maria osvojila dva naslova, nazadnje v Kolumbiji letos aprila. Več uspeha je doslej imela v konkurenci dvojic, v Wimbledonu je pred štirimi leti namreč igrala prav v četrtfinalu.

V moški konkurenci trenutno potekata dva obračuna osmine finala. Američan Frances Tiafoe izziva Belgijca Davida Goffina, devetopostavljeni domačin Cameron Norrie pa se meri z Američanom Tommyjem Paulom. Kasneje bosta na vrsti še najbolj zanimiva para današnjega sporeda.

V dvoboju mladih upov se bosta najprej udarila Španec Carlos Alcaraz in Italijan Jannik Sinner, za konec sporeda pa bo prvega igralca sveta, Srba Novaka Đokovića, izzval Nizozemec Tim van Rijthoven.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.