Ljubljana

Oblačno Humidity: 78%
13°C
NEDELJA
9°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
7°C / 15°C
SREDA
7°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 15°C
PETEK
7°C / 16°C
SOBOTA
9°C / 12°C

V finalu Montreala Carreno-Busta in Hurkacz

Španec Pablo Carreno-Busta in Poljak Hubert Hurkacz sta finalista turnirja serije masters v kanadskem Montrealu z nagradnim skladom 5,93 milijona ameriških dolarjev. Za 31-letnega Španca bo to 12. finale na najvišji ravni ATP, za šest let mlajšega Poljaka pa šesti.

V finalu Montreala Carreno-Busta in Hurkacz

Hurkacz, sicer lanski polfinalist Wimbledona, je v polfinalu s 5:7, 6:3, 6:2 po dveh urah in treh minutah ugnal četrtopostavljenega Norvežana Casperja Ruuda. Osmi nosilec bo naskakoval drugo lovoriko na mastersih, potem ko je lani osvojil turnir v Miamiju. Skupno bo skušal priti do šeste lovorike, v finalih pa doslej še ni izgubil.

Letos je 25-letnik slavil na travnati podlagi v Halleju, pred tem pa je prav vse lovorike osvojil na trdi podlagi. Tudi lani v Metzu, ko je ugnal prav današnjega finalista Carreno-Busto.

Slednji je v bil ponoči v polfinalu boljši od Britanca Daniela Evansa, ugnal ga je s 7:5, 6:7 (7), 6:2, dvoboj pa je trajal natanko tri ure.

Dvakratni polfinalist na odprtem prvenstvu ZDA (2017, 2020) bo 12. igral v finalu turnirjev serije ATP, od tega drugem letos. V finalu Barcelone je bil boljši rojak Carlos Alcaraz. Skupno ima šest zmag, zadnja pa sega v lanski julij, ko je slavil na peščeni podlagi v Hamburgu.

To bo sicer tretji medsebojni obračun. Omenjenega v Metzu je dobil Poljak, pred tem pa je v Cincinnatiju, prav tako lani, zmagal Španec.

* Montreal, ATP (5.926.545 dolarjev):
- polfinale:
Hubert Hurkacz (Pol/8) - Casper Ruud (Nor/4) 5:7, 6:3, 6:2;
Pablo Carreno-Busta (Špa) - Daniel Evans (VBr) 7:5, 6:7 (7), 6:2.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.