Ljubljana

Oblačno Humidity: 95%
8°C
PONEDELJEK
8°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
6°C / 14°C
ČETRTEK
8°C / 14°C
PETEK
9°C / 12°C
SOBOTA
6°C / 15°C
NEDELJA
4°C / 13°C

V moškem delu brez posebnih presenečenj, v ženskem slovo Halepove in Collinsove

V moškem delu OP Francije v tenisu v Parizu so se v 3. krog prebili vsi favoriti, kot so Rusa Danil Medvedjev in Andrej Rubljov, Grk Stefanos Cicipas in Norvežan Casper Ruud, v ženskem delu pa je bilo kar nekaj presenečenj. Napredovala je Poljakinja Iga Swiatek, turnir sta končali Romunka Simona Halep in Američanka Danielle Collins.

V moškem delu brez posebnih presenečenj, v ženskem slovo Halepove in Collinsove

Prva nosilka Iga Swiatek še naprej niza zmage na teniških igriščih. Za 30. zaporedno slavje je v drugem krogu ugnala Američanko Alison Riske s 6:0 in 6:2. Dvoboj je trajal vsega 62 minut, izvrstna Poljakinja pa se bo v tretjem krogu pomerila s Črnogorko Danko Kovinić.

V 1/16 finala se je prebila Belorusinja Arina Sabalenka, ki je bila boljša od Američanke Madison Brengle s 6:1 in 6:3, nastope pa je končala Romunka Simona Halep. Od zmagovalke največjega turnirja na svetu na peščeni podlagi v Parizu leta 2018 je bila v današnjem obračunu drugega kroga boljša Kitajka Zheng Qinwen, ki je po uri in 56 minutah zmagala z 2:6, 6:2 in 6:1. Enako usodo je doživela Američanka Danielle Collins, od devete nosilke je bila boljša rojakinja Shelby Rodgers, ki je slavila s 6:4 in 6:3.

Slovenka Kaja Juvan je izpadla v drugem krogu. Izločila jo je tretja nosilka in četrta igralka lestvice WTA, Španka Paula Badosa. Po dveh urah in 17 minutah je zmagala s 7:5, 3:6 in 6:2. Juvanova je pred tretjim nizom zaradi bolečin v hrbtu potrebovala zdravniško pomoč.

V moškem delu ni bilo posebnih presenečenj. Drugi nosilec Medvedjev je na kolena položil Srba Lasla Đereja s 6:3, 6:4 in 6:3, osmopostavljeni Norvežan Casper Ruud pa Finca Emila Ruusuvuorija s 6:3, 6:4 in 6:2.

Četrtopostavljeni Cicipas je za zmago nad Čehom Zdenekom Kolarjem moral pokazati vrhunsko predstavo. Na koncu je slavil s 6:3, 7:6 (8), 6:7 (3) in 7:6 (7), za zmago pa je potreboval kar štiri ure in devet minut, sedmopostavljeni Rubljev pa nad Argentincem Federicom Delbonisom s 6:3, 3:6, 6:2 in 6:3 dve uri ter 28 minut. Napredoval je tudi Italijan Jannik Sinner, 11. nosilcu ni bil kos Španec Roberto Carballes Baena, visokorasli Italijan je zmagal s 4:6, 6:4, 6:4 in 6:3.

Najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je danes dobila tekmico v tretjem krogu, to bo nekdanja četrtfinalistka OP Avstralije, Američanka Jessica Pegula. Njun dvoboj je za petek predviden ob 11. uri, v popoldanskih urah bo nastopil tudi Aljaž Bedene. Ljubljančan je v prvem krogu ugnal Avstralca Christopherja O'Connella, v drugem Urugvajca Pabla Cuevasa, v tretjem pa ga čaka prvi lopar na svetu - Srb Novak Đoković.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.