Ljubljana

Oblačno Humidity: 95%
8°C
PONEDELJEK
8°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
6°C / 14°C
ČETRTEK
8°C / 14°C
PETEK
9°C / 12°C
SOBOTA
6°C / 15°C
NEDELJA
4°C / 13°C

V Parizu slovo tretje nosilke in lanske polfinalistke iz Slovenije

Na teniškem odprtem prvenstvu Francije v Parizu je od favoriziranih igralk izpadla Španka Paula Badosa. Poleg tretje nosilke turnirja za grand slam z nagradnim skladom 43,6 milijona evrov se je v tretjem krogu poslovila tudi Slovenka Tamara Zidanšek, lani polfinalistka najbolj slovitega turnirja na svetu na peščeni podlagi.

V Parizu slovo tretje nosilke in lanske polfinalistke iz Slovenije

Najboljša slovenska teniška igralka je danes izgubila proti enajsti nosilki Jessici Pegula, Američanka je po uri in 27 minutah slavila s 6:1 in 7:6 (2). Po slovesu v posamični konkurenci je Zidanškova znova stopila na igrišče, v paru s Kajo Juvan pa je obstala v šestnajstini finala. Slovensko navezo sta s 6:3 in 6:4 premagali deseti nosilki, Čehinja Lucie Hradecka in Indijka Sania Mirza.

V mešanih dvojicah je bila uspešna Andreja Klepač, ki se je z Indijcem Rohanom Bopanno uvrstila v osmino finala. Izkušena slovensko-indijska teniška naveza - Klepačeva je stara 36, Bopanna pa 42 let - je v njunem prvem dvoboju premagala ameriško-britansko kombinacijo Asia Muhammad/Lloyd Glasspool s 6:1 in 6:4. V naslednjem krogu Slovenko in Indijca, ki sta peta nosilca na pariškem turnirju z nagradnim skladom 43,6 milijona evrov in sta za današnjo zmago potrebovala le 51 minut, čaka obračun s češko-ekvadorsko navezo Lucie Hradecka/Gonzalo Escobar.

V ženski konkurenci se je v osmino finala prebila Poljakinja Iga Swiatek, ki je dosegla 31. zaporedno zmago na ženski turneji. V tretjem krogu je z nekaj več težavami premagala Črnogorko Danko Kovinić s 6:3, 7:5. Dvoboj je trajal natanko uro in pol. V osmini finala se bo prva nosilka pomerila s Kitajko Zheng Qinwen, ki je po vodstvu s 6:0, 3:0 napredovala po predaji Francozinje Alize Cornet.

Danes je izpadla Badosa, ki je morala prav tako zaradi poškodbe predati obračun tretjega kroga. Po vodstvu s 6:3, 2:1 je napredovala Rusinja Veronika Kudermetova. V ženski konkurenci so med 16 najboljših napredovale tudi Romunka Irina Begu, Italijanka Camila Giorgi, Rusinja Darja Kasatkina in Američanka Madison Keys.

Begujeva je s 6:1, 6:4 ugnala francosko povabljenko Leolio Jeanjean, Giorgijeva je bila s 4:6, 6:1, 6:0 boljša od Belorusinje Arine Sabalenka, medtem ko je Kasatkina s 6:3, 6:2 ugnala Američanko Shelby Rogers, Keysova pa Kazahstanko Jeleno Ribakino s 3:6, 6:1 in 7:6 (3).

V moškem delu je Rus Danil Medvedjev zanesljivo napredoval v osmino finala po zmagi nad Srbom Miomirjem Kecmanovićem s 6:2, 6:4 in 6:2, v naslednjem krogu pa ga čaka Hrvat Marin Čilić, ki je bil boljši od Francoza Gillesa Simona s 6:0, 6:3 in 6:2.

Med 16 najboljših sta napredovala tudi Italijan Jannik Sinner in Rus Andrej Rubljov, ki se bosta pomerila tudi za četrtfinalno vstopnico. Sinner je s 6:3, 7:6 (6), 6:3 ugnal Američana Mackenzieja McDonalda, sedmi nosilec Rubljov pa je bil s 6:4, 3:6, 6:2, 7:6 (11) boljši od Čilenca Cristiana Garina.

Četrtopostavljenemu Grku Stefanosu Cicipasu njegov današnji švedski tekmec Mikael Ymer ni povzročil težav. Grk je zmagal s 6:2, 6:2 in 6:1, v osmini finala pa ga čaka Danec Holger Rune, ki je bil boljši od Francoza Huga Gastona s 6:3, 6:3 in 6:3.

Osmopostavljeni Norvežan Casper Ruud je na kolena položil Italijana Lorenza Sonega, za zmago s 6:2, 6:7 (3), 1:6, 6:4 in 6:3 je potreboval tri ure in 28 minut. Njegov tekmec v osmini finala bo Poljak Hubert Hurkacz, ki je bil boljši od Belgijca Davida Goffina s 7:5, 6:2 in 6:1.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.