Ljubljana

Oblačno Humidity: 96%
10°C
NEDELJA
8°C / 16°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
8°C / 16°C
SREDA
8°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 12°C
PETEK
10°C / 13°C
SOBOTA
13°C / 19°C

V Portorožu razširjen spored zaradi petkovega dežja

Na teniškem turnirju WTA Zavarovalnica Sava z nagradnim skladom 251.750 ameriških dolarjev je petkov spored zmotil dež in nekoliko spremenil predvideni razpored za konec tedna. Danes bosta poleg prestavljenega obračuna četrtfinala na sporedu oba polfinalna dvoboja v posamični konkurenci ter zaključek že začete tekme dvojic.

V Portorožu razširjen spored zaradi petkovega dežja

V petek je izpadla druga nosilka, Brazilka Beatriz Haddad Maia. S 6:1, 1:6, 7:5 je bila v četrtfinalu boljša Romunka Ana Bogdan. Slednja se bo v prvem polfinalnem obračunu ter tretjem na osrednjem igrišču v Portorožu pomerila z zmagovalko Wimbledona, Jeleno Ribakino iz Kazahstana. Ta je v polfinale napredovala po predaji Ukrajinke Lesje Curenko, ki si je poškodovala desni komolec.

Bogdanova je na poti do polfinala v drugem krogu izločila Slovenko Tamaro Zidanšek s 6:1, 6:7 (5), 6:1, v prvem pa je bila boljša od Ajle Tomljanović iz Avstralije. Ribakina je pred četrtfinalno predajo premagala Čehinjo Terezo Martincovo v drugem in Nemko Lauro Siegemund v prvem krogu.

Drugi polfinalni par bo zadnji na osrednjem igrišču, a morajo organizatorji izpeljati še zadnji dvoboj četrtfinala, saj je v petkov spored posegel dež. Pred prekinitvijo si je polfinale zagotovila Nemka Anna-Lena Friedsam, ki je premagala Francozinjo Diane Parry z 1:6, 7:6 (4), 6:3. Za preboj v finale se bo pomerila z zmagovalko četrtfinalnega dvoboja med Čehinjo Katerino Siniakovo in branilka naslova Jasmine Paolini iz Italije. Ta je v četrtek izločila drugo slovensko predstavnico Kajo Juvan.

Na osrednje igrišče bosta Čehinja in Italijanka stopili kot prvi, in sicer v soboto ob 12. uri, če bo to dovoljevalo vreme, napoved namreč znova ni najboljša. Nato bodo skušali organizatorji izpeljati še prekinjen polfinalni obračun dvojic. Rezultat med britansko-rusko navezo Harriet Dart in Aleksandra Panova ter ukrajinsko-češko kombinacijo Marta Kostjuk/Tereza Martincova je trenutno 1:1 v nizih. O finalistkaah bo odločala podaljšana igra do deset v tretjem nizu.

Tekmici v finalu sta že znani, to bosta Španka Cristina Bucsa in Slovakinja Tereza Mihalikova.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.