Ljubljana

Oblačno Humidity: 97%
10°C
NEDELJA
9°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
7°C / 15°C
SREDA
7°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 15°C
PETEK
7°C / 16°C
SOBOTA
9°C / 12°C

V Portorožu v kvalifikacijah napredovala Živa Falkner

Na teniškem turnirju WTA Zavarovalnica Sava Portorož, ki spada v serijo turnirjev WTA 250, je v drugi krog kvalifikacij napredovala le Živa Falkner. Ostale tri slovenske predstavnice so se ob slovenski obali poslovile po prvem krogu.

V Portorožu v kvalifikacijah napredovala Živa Falkner

Živa Falkner, sicer 552. igralka lestvice WTA, je po treh nizih presenetila Srbkinjo Natalijo Stevanović (198. na lestvici WTA). Premagala jo je s 3:6, 7:6 (1), 6:4.

Za preboj na glavni del turnirja bo v ponedeljek okoli 12.30 igrala z drugo nosilko kvalifikacij, Romunko Gabrielo Ruse (101.), ki je bila z 2:0 v nizih boljša od Nemke Yane Morderger.

Preostale tri Slovenke so se poslovile v prvem krogu kvalifikacij. Nina Potočnik (330.) je izgubila proti Britanki Jodie Burrage, ki je bila po uri in osmih minutah boljša s 6:4, 6:2.

Noka Jurič (1299.) je bila nemočna proti Rusinji Anastasiji Zaharovi, ki ob zmagi ni oddala niti igre (6:0, 6:0). Štiri igre pa je proti Nemki Anna-Leni Friedsam dobila Lara Smejkal (1300.), a se poslovila po porazu s 3:6, 1:6.

Drugi krog kvalifikacij bo na sporedu v ponedeljek, ko se bo začel tudi glavni del turnirja v Portorožu.

Prvi dan se bodo predstavile štiri Slovenke, vse med dvojicami. Pia Lovrič in Lara Smejkal bosta igrali proti Španki Cristini Bucsa in Slovakinji Terezi Mihalikova. Kaja Juvan bo združila moči z Nemko Friedsamovo in igrala proti nemško-ruski navezi Vivian Heisen/Jekaterina Aleksandrova.

Nastopila bo tudi Tamara Zidanšek, ki jo skupaj z Madžarko Timeo Babos čaka dvoboj proti nemškima sestrama Yani in Tayisiyi Morderger.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.