Ljubljana

Oblačno Humidity: 93%
9°C
NEDELJA
9°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
6°C / 14°C
ČETRTEK
8°C / 14°C
PETEK
9°C / 12°C
SOBOTA
6°C / 15°C

V Realu Madridu obudili spomin na košarkarskega Mozarta ob obletnici smrti

V vrstah evropskega košarkarskega podprvaka Reala Madrida so v torek obudili spomin na nekdanjega igralca Dražena Petrovića, z vzdevkom košarkarski Mozart, ki je umrl v prometni nesreči pred 29 leti, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

V Realu Madridu obudili spomin na košarkarskega Mozarta ob obletnici smrti

Jugoslovanski in hrvaški reprezentant Petrović je življenje izgubil 7. junija 1993 v Nemčiji.

Real Madrid, za katerega je igral od 1988 do 1989, je na svoji spletni strani objavil 1,27-minutni videoposnetek, ki prikazuje posnetke njegovih košev in veselja po zmagah.

Video z naslovom "29 let brez Petrovića" spremlja žalostna glasba, prikazuje pa tudi Cibonin stolp, stolpnico v Zagrebu, pred katero je na trgu, ki nosi njegovo ime, Petrovićev bronasti spomenik.

"Madridsko občinstvo je lahko uživalo v njegovi igri v sezoni 1988/89, ko je izvajal ekshibicije, ki so ga vpisale v zgodovino Real Madrida," so sporočili iz kluba.

"Med njimi je tudi finale pokala evropskih pokalnih zmagovalcev, v katerem je ob zmagi nad Snaiderom Caserto dosegel 62 točk," so dodali pri kraljevem klubu. Istega leta je Real Madrid osvojil tudi španski pokal.

Petrovič, rojen v Šibeniku, je bil v času tragične prometne nesreče star 28 let.

Igral je za Šibenik in Cibono, od koder je odšel v Real Madrid. Leta 1992 je s Hrvaško osvojil srebrno medaljo na olimpijskih igrah v Barceloni, prvem večjem tekmovanju, na katerem je Hrvaška nastopila kot samostojna država.

Iz Real Madrida je odšel v NBA, najprej v Portland Trail Blazers in nato v New Jersey Nets. Po njegovi smrti so Netsi upokojili številko 3, ki jo je nosil.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.