Ljubljana

Slab dež Humidity: 94%
11°C
NEDELJA
8°C / 16°C
PONEDELJEK
8°C / 16°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
8°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 13°C
PETEK
7°C / 19°C
SOBOTA
12°C / 15°C

V Velenju odločilni dan dvoboja med Slovenijo in Kitajsko

V Beli dvorani v Velenju se bo nadaljeval teniški dvoboj ženskih reprezentanc Slovenije in Kitajske v pokalu Billie Jean King. Po prvem dnevu je rezultat izenačen na 1:1, danes pa so na sporedu še tri partije.

V Velenju odločilni dan dvoboja med Slovenijo in Kitajsko

Uvodni dvoboj med najboljšima igralkama Slovenije in Kitajske, Kajo Juvan in Qinwen Zheng, se bo začel ob 12. uri. Sledili bosta drugopostavljeni igralki, za Slovenijo najverjetneje Nina Potočnik, ki je v petek kljub porazu navdušila s svojo predstavo, spored pa se bo končal z igro parov.

Zmagovalec dvoboja bo napredoval v finale kvalifikacij za zaključni turnir svetovne skupine, ki bo novembra prihodnje leto, poraženec pa se bo preselil v evroafriško oziroma azijsko skupino.

Favoritinje za zmago so Kitajke, ki so v Šaleško dolino prišle s štirimi igralkami iz prve stoterice na svetu, medtem ko je Slovenija oslabljena, saj manjkata Tamara Zidanšek in Andreja Klepač.

V petek je Nina Potočnik s 6:7 in 3:6 izgubila proti najboljši kitajski igralki, ki je na lestvici WTA uvrščena 245 mest višje od nje, Kaja Juvan pa je suvereno odpravila Xinyu Wang s 6:3, 6:1.

Vstop v Belo dvorano v Velenju je brezplačen.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.