Ljubljana

Oblačno Humidity: 91%
10°C
NEDELJA
8°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
6°C / 14°C
ČETRTEK
8°C / 14°C
PETEK
9°C / 12°C
SOBOTA
6°C / 15°C

V Zagrebu na glavnem turnirju le Jorgić ter dvojica Tofant/Stražar

Na turnirju WTT Contender v Zagrebu se nobenemu slovenskemu predstavniku ni uspelo prebiti skozi kvalifikacije. Kot zadnji je včeraj izpadel Deni Kožul, ki ga je v tretjem krogu zaustavil Kitajec Wang Chen Ce s 3:2 (9, 4, -6, -9, 8). Tako bo na moškem turnirju med 32 najboljših samo Darko Jorgić ter ženska dvojica Ana Tofant in Katarina Stražar.

V Zagrebu na glavnem turnirju le Jorgić ter dvojica Tofant/Stražar

Kožul, petindvajsetletni Logatčan, ki se počasi vrača po poškodbi, je bil v prvem krogu kvalifikacij prost, v drugem pa je s 3:1 (-10, 9, 6, 8) premagal Italijana Carla Rossija. Toda v drugem krogu je naletel na mladega Kitajca, Wang Chen Ceja. V prvih dveh nizih je bil boljši kitajski igralec, v tretjem pa je Kožul le prišel do svoje igre, boljši je bil tudi v četrtem nizu, v odločilnem petem pa je moral priznati premoč Wanga.

Že v prvem krogu sta se od nadaljnjega tekmovanja poslovila Peter Hribar in Tilen Cvetko. Za Hribarja je bil usoden Ukrajinec Jaroslav Žmudenko, ki je zmagal s 3:0 (0, 7, 5), medtem ko je Cvetka s 3:0 (9, 7, 3) premagal Poljak Marek Badowski.

V ženski konkurenci sta v prvem krogu kvalifikacij izpadli Katarina Stražar in Ana Tofant, obe šele po porazu v petem nizu. Aktualno slovensko državno prvakinjo, Stražarjevo, je s 3:2 (-7, 9, 6, -9, 6) premagala Čehinja Zdena Blaskova, Tofantovo pa s 3:2 (-10, -7, 6, 4, 8) Huang Yu-Jie iz Tajvana. Do drugega kroga kvalifikacij se je prebila le najmlajša slovenska predstavnica, Sara Tokić, ki je v prvem krogu s 3:2 (-4, 12, -10, 9, 6) premagala Luksemburžanko Tessy Gonderinger, v drugem pa je bila s 3:0 (3, 5, 7) premočna zanjo Lee Zion iz Južne Koreje.

Na glavnem turnirju bo v četrtek v posamični konkurenci od slovenskih predstavnikov tako igral le Darko Jorgić, ki je bil kot drugi nosilec neposredno uvrščen med 32 najboljših. Trenutno šesti igralec svetovne lestvice bo pred odhodom na sredozemske igre v Oranu v prvem krogu zagrebškega turnirja igral proti Indijcu Sathiyanu Gnannasekaranu, 34. igralcu svetovne ITTF lestvice.

Neposredno sta na glavni turnir uvrščeni tudi Katarina Stražar in Ana Tofant v igri dvojic. V prvem krogu bosta njuni nasprotnici za uvrstitev v četrtfinale domačinki Hana Arapović in Mateja Jeger.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.