Ljubljana

Šibak dež Humidity: 93%
13°C
PETEK
11°C / 17°C
SOBOTA
8°C / 15°C
NEDELJA
8°C / 18°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
8°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 15°C

Vrh teniške lestvice WTA nespremenjen, Ostapenko v top 10

Na uvodu v prvi teniški grand slam sezone, odprto prvenstvo Avstralije, kljub nekaj pripravljalnim turnirjem na lestvici WTA ni prišlo do večjih sprememb. Na vrhu je Poljakinja Iga Swiatek pred Belorusinjo Arino Sabalenka, edina sprememba v "top 10" je povsem na repu; na deseto mesto je napredovala Latvijka Jelena Ostapenko, zmagovalka Adelaide.

Vrh teniške lestvice WTA nespremenjen, Ostapenko v top 10

Ostapenko je v soboto osvojila turnir WTA v Adelaide z nagradnim skladom 842.870 evrov, sedmi naslov na turnirjih WTA v karieri pa jo je potisnil tudi na rep najboljše svetovne deseterice.

Najboljša slovenska igralka Tamara Zidanšek je na lestvici pridobila eno mesto in je 98. Višje se ne bo povzpela, saj je v Melbournu že v uvodnem krogu končala nastope. Premagala jo je Argentinka Nadja Podorska, 65. na lestvici WTA, ki je bila boljša s 6:1 in 6:0.

Kaja Juvan je na današnji svetovni lestvici ostala na 109. mestu, vendar ima lepo priložnost, da na peti celini poprav svoj ranking. Ljubljančanka je namreč v prvem krogu OP Avstralije pripravila presenečenje in gladko izločila 23. nosilko, Rusinjo Anastazijo Potapovo.

Veronika Erjavec je pridobila eno mesto in je 192., od nastopa na uvodnem grand slamu sezone pa se je poslovila že v prvem krogu kvalifikacij.

Med 300 najboljšimi sta še Dalila Jakupović na 242. in Polona Hercog na 267. mestu.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.