Ljubljana

Oblačno Humidity: 84%
11°C
NEDELJA
8°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
6°C / 14°C
ČETRTEK
8°C / 14°C
PETEK
9°C / 12°C
SOBOTA
6°C / 15°C

Vsi Slovenci na igrišču že prvi dan

Danes se bo v Wimbledonu začel tretji teniški grand slam sezone. Že prvi dan bodo na sveto travo stopili vsi trije slovenski posamezniki. Na osrednjem igrišču se bo danes predstavil tudi prvi nosilec in branilec naslova Srb Novak Đoković. Pomeril se bo s Korejcem Soonwoojem Kwonom.

Vsi Slovenci na igrišču že prvi dan

Najtežja naloga od Slovencev vsaj na papirju čaka Kajo Juvan, ki se bo pomerila z Brazilko Beatriz Haddad Maia. Triindvajseta nosilka in 28. igralka sveta je letos na travi igrala sijajno in izgubila le sobotni dvoboj proti Čehinji Petri Kvitovi v polfinalu Eastbourna, pred tem pa je osvojila turnirja v Nottinghamu in Birminghamu.

Enaindvajsetletna Ljubljančanka je na drugi strani letos še brez zmage na travi, izgubila je v prvem krogu turnirjev v Birminghamu in Bad Homburgu. V medsebojnih obračunih z 2:0 vodi Brazilka, ki je slavila na OP Avstralije leta 2019 in v Aucklandu 2018.

Tamaro Zidanšek čaka obračun proti Madžarki Panni Udvardy (100. na lestvici WTA). Konjičanka se je s zdaj 23-letno Udvardyjevo enkrat že srečala. Leta 2017 je na peščenem turnirju nižjega ranga v madžarskem Hodmezovasarhelyju slovenska predstavnica slavila s 6:4, 6:4.

Srečno roko pri žrebu je imel Aljaž Bedene, ki ga v prvem krogu čaka Nemec Maximilian Marterer (prejšnji ponedeljek 176. na lestvici ATP). Slednji se je v glavni del žreba prebil skozi kvalifikacije, kjer je nanizal tri zmage. Bedene je letos na travi odigral le en dvoboj in ga izgubil v nizozemskem Hertogenboschu proti domačinu Tallonu Griekspoorju. Doslej sta se Bedene in Merterer srečala enkrat, in sicer v argentinski Cordobi, ko je s 6:3, 6:4 slavil Ljubljančan.

Med največjimi imeni bodo med drugimi igrali Škot Andy Murray, Norvežan Casper Ruud ter Španec Carlos Alcaraz. V ženski konkurenci bodo dejavne tretja nosilka Tunizijka Ons Jabeur, Grkinja Maria Sakari ter domačinka Emma Raducanu.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.