Ljubljana

Oblačno Humidity: 97%
10°C
NEDELJA
9°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
7°C / 15°C
SREDA
7°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 15°C
PETEK
7°C / 16°C
SOBOTA
9°C / 12°C

Za uvod Davisovega pokala med Slovenijo in Estonijo posamična dvoboja

Slovenska teniška reprezentanca se bo danes v okviru II. svetovne skupine Davisovega pokala pomerila proti Estoniji. Ob 10.30 se bo v Portorožu na peščeni podlagi najprej predstavil Bor Artnak v dvoboju z najboljšim Estoncem, Markom Lajalom, nato pa bo še obračun poslavljajočega se Aljaža Bedeneta proti Kristjanu Tammu.

Za uvod Davisovega pokala med Slovenijo in Estonijo posamična dvoboja

Po obeh današnjih obračunih sledijo še trije v soboto. Najprej se bosta v dvojicah Bedene in Blaž Kavčič, ki se ta teden prav tako uradno poslavlja od tenisa, pomerila proti Kennethu Raismi in Mattiasu Siimarju, nato sledita še posamična obračuna Bedene - Lajal ter Artnak - Tamm.

V slovensko reprezentanco sta bila vpoklicana še Maj Premzl in Matic Križnik, a bosta na priložnost čakala kot rezervi selektorja Grege Žemlje.

Spored se bo danes v Portorožu začel nekoliko prej od predvidenega, in sicer ob 10.30. Izbrani vrsti Slovenije in Estonije sta se namreč v dogovoru z nadzornikom tekmovanja Yanom Kuszakom zaradi slabše vremenske napovedi strinjali glede predčasne izvedbe petkovih dvobojev.

Zmagovalec para mora v petih predvidenih dvobojih zbrati tri točke, napredovanje pa prinaša igranje v kvalifikacijah za I. svetovno skupino Davisovega pokala.

 

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.