Ljubljana

Oblačno Humidity: 96%
8°C
PONEDELJEK
8°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
6°C / 14°C
ČETRTEK
8°C / 14°C
PETEK
9°C / 12°C
SOBOTA
6°C / 15°C
NEDELJA
4°C / 13°C

Znova uspešen dan Slovencev v Parizu

Aljaž Bedene je bil danes uspešen v drugem krogu in se uvrstil v tretji krog turnirja za grand slam v Parizu. Prav tako sta bili uspešni Kaja Juvan in Tamara Zidanšek, ki sta v dvojicah premagali francoski nasprotnici. Zidanškova pa se je po predaji Egipčanke Majar Šerif že uvrstila v tretji krog odprtega prvenstva Francije.

Znova uspešen dan Slovencev v Parizu

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je uspešno nastopil tudi v drugem krogu odprtega prvenstva Francije v Parizu in se tako uvrstil v tretji krog tekmovanja. Ljubljančan je s 4:6, 6:4, 7:6 (5), 6:4 premagal Urugvajca Pabla Cuevasa.

V tretjem krogu se bo pomeril s prvim nosilcem tekmovanja v Parizu, Novakom Đokovićem, ki je danes brez večjih težav premagal Slovaka Alexa Molčana s 6:2, 6:3, 7:6 (4).

"V veselje mi je bilo igrati na igrišču Suzanne Lenglen, nimam veliko priložnosti igrati tukaj. Čutil sem podporo. Danes so bile malce neugodne razmere, saj je veter pihal iz vseh smeri, moral sem se zbrati in ostati potrpežljiv. Za Alexa imam ogromno spoštovanja, na tej površini je vsekakor strokovnjak," je povedal petintridesetletnik iz Srbije.

Kaja Juvan in Tamara Zidanšek sta danes brez težav premagali Francozinji Tessah Andrianjafitrimo in Oceane Dodin s 6:0, 6:3 po manj kot uri igre.

Tekmici v naslednjem krogu bosta boljši nasprotnici četrtkovega obračuna dvojic, Čehinja Lucie Hradecka in Indijka Sania Mirza ali Italijanki Jasmine Paolini in Martina Trevisan.

Delo v konkurenci posameznic pa je Zidanškovi olajšala Egipčanka Majar Šerif, saj je danes dvoboj predala in tako mesto v tretjem krogu prepustila slovenski teniški igralki.

V tretjem krogu se bo pomerila z boljšo iz četrtkovega dvoboja drugega kroga, Američanko Jessico Pegula ali Ukrajinko Anhelino Kalinino. Zidanškova je edina od lanskih polfinalistk Rolanda Garrosa, ki tudi letos ostaja v konkurenci.

Le Andreja Klepač je v konkurenci dvojic danes izpadla; v prvem krogu sta s Čilenko Alexo Guarachi po uri in 47 minutah izgubili proti Norvežanki Ulrikki Eikeri in Američanki Catherini Harrison z 2:6 in 4:6. Šesti nosilki tako nista upravičili vloge favoritinj.

Tretji nosilec in lanski polfinalist Rolanda Garrosa Nemec Alexander Zverev se je z nasprotnikom boril tri ure in 36 minut. Prva dva niza je osvojil Argentinec Sebastian Baez z 2:6, 4:6, nato pa je Zverev osvojil naslednje tri s 6:1, 6:2, 7:5 in si tako priboril mesto v tretjem krogu Pariza.

"Ne moraš narediti prav veliko, moraš samo najti način. Največji - Roger, Rafa, Đoković - vedno najdejo način, kako se pobrati iz takšne težke situacije," je povedal 25-letni nemški teniški igralec.

Dan je bil neuspešen za tretjo nosilko Pariza Grkinjo Marijo Sakari, ki je izgubila s 7:6 (5), 7:6 (4) proti Čehinji Karolini Muchovi. Sakarijeva je lani obstala v polfinalu Rolanda Garrosa.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.