Ljubljana

Oblačno Humidity: 71%
18°C
ČETRTEK
11°C / 17°C
PETEK
11°C / 14°C
SOBOTA
8°C / 15°C
NEDELJA
7°C / 14°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
10°C / 15°C
SREDA
10°C / 12°C

Nika Prevc: Težko je odmisliti dejstvo, da branim skupno zmago

Najboljša smučarska skakalka minule sezone Nika Prevc se pospešeno pripravlja na novo sezono, katere vrhunec bo svetovno prvenstvo v Trondheimu. S poletnimi tekmami ni najbolj zadovoljna, saj pravi, da je poskušala preveč na silo in ji dobrih skokov s treningov ni uspelo v celoti prenesti na tekme. To je bila za 19-letnico glavna lekcija poletja.

Nika Prevc: Težko je odmisliti dejstvo, da branim skupno zmago

"Vseeno sem ta čas zelo dobro, s skoki na treningih sem v bistvu tudi zelo zadovoljna, ker so bili kakšni treningi res na visoki ravni. Do začetka sezone si želim še, kako naj to pojasnim, malo izpiliti formo, da bi bila tudi na tekmah bolj zanesljiva," je uvodoma povedala Prevc.

Slovenske skakalke so po vrsto letih dobile novega trenerja, ko je po koncu lanske sezone Zorana Zupančiča zamenjal nekdanji skakalec Jurij Tepeš. Ker je Prevc z njim več kot tri leta vadila tudi v mlajši konkurenci, zanjo glede privajanja na delo novega trenerja ni bilo sprememb.

"Ni se nam bilo treba privajati drug na drugega in menjava na čelu reprezentance se mi ni zdela skoraj nobena sprememba. Vsekakor pa ne večja sprememba. Trener je le trener, ki ga je treba ubogati in ki mu sama zelo zaupam," je o novi trenerski taktirki Tepeša dejala mlada skakalka.

Glede ciljev v prihajajoči sezoni se dobro zaveda, da je težko odmisliti dejstvo, da bo v novi zimi branila veliki kristalni globus za najboljšo skakalko. "To je težko odmisliti. Žal ni tako enostavno, da bi lahko kar pozabila na to. Mislim, da bom sama, ker en globus že imam, vseeno svoje letošnje dosežke ves čas primerjala z lanskimi," je bila odkrita Prevc.

"Potem je tu še svetovno prvenstvo, kjer se želim pokazati v najboljši luči. Imam pa še neizpolnjene cilje tudi na letalnici," je še dodala o prihajajoči zimi.

Prizorišče naslednjega nordijskega SP dobro pozna. "V Trondheimu smo bili poleti na pripravah. Na večji napravi, kjer sem pozimi naredila boljše skoke, sem imela malo težav, na manjši pa sem naredila nekaj zelo dobrih skokov. Upam, da ohranim te občutke tudi za tekmo svetovnega prvenstva."

Ker je lani pobrala glavno nagrado sezone, skupno zmago v svetovnem pokalu, se zaveda, da bo v novi sezoni še toliko bolj pod drobnogledom. "Mislim, da moje tekmice še vseeno zanimajo tudi moje sposobnosti in rezultati. Gotovo bom bolj 'na tapeti' kot doslej. Tudi kar se tiče, na primer, mojih dresov, kaj nosim, če imam kaj posebnega, kako se obnašam ..."

Z opremo je zadovoljna. "Z dresi sem ta čas zadovoljna, še vedno skačem na istih smučeh kot lani, saj se mi zdijo odlične. Preizkušala sem tudi nek novejši model smuči, vendar sem se vseeno odločila za starega, kar mi tako dobro ustreza, da ga ne bom menjalo. Nimam nobenih pritožb," je v svojem slogu dodala Prevc.

Skakalke so se že v torek po predstavitvi reprezentanc na Ljubljanskem gradu odpravile proti Stockholmu, kjer bodo dva dni preživele v vetrovniku. Kot je pojasnil selektor Tepeš, lahko tam v razmeroma kratkem času pridobijo veliko informacij za boljšo pripravo na zimo.

Nato sledijo priprave na ledeni smučini ter kondicijske priprave, prve tekme svetovnega pokala pa jih čakajo konec novembra v norveškem Lillehammerju.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.