Ljubljana

Oblačno Humidity: 73%
18°C
ČETRTEK
11°C / 17°C
PETEK
11°C / 14°C
SOBOTA
8°C / 15°C
NEDELJA
7°C / 14°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
10°C / 15°C
SREDA
10°C / 12°C

Prvi oktobrski vikend v znamenju Novomeškega polmaratona

Novo mesto bo prvi oktobrski vikend, 5. in 6. oktobra 2024, gostilo že sedmi Novomeški polmaraton, ki bo privabil tako profesionalne kot rekreativne tekače. Poleg tradicionalnega polmaratona na 21 kilometrov bo letošnji program obogaten z dvema novostma: netekmovalnim fun tekom, namenjenim sproščenemu druženju, ter maratonskim pohodom.

Prvi oktobrski vikend v znamenju Novomeškega polmaratona

Sobota, 5. oktobra, bo namenjena najmlajšim s tradicionalnimi otroškimi in šolskimi teki, kjer pričakujejo okoli 600 otrok. Dogajanje bo zaokrožil priljubljeni canicross – tek s psi, ter fun tek, 2-kilometrski netekmovalni tek po mestnem jedru, ki bo brezplačen in bo spodbujal medgeneracijsko druženje. Idejni vodja dogodka, maratonec Primož Kobe, želi s tem tekom ozaveščati o pomenu gibanja in druženja.

V nedeljo, 6. oktobra, se bodo ob 10. uri na Seidlovi cesti začeli osrednji tekmovalni teki, kjer se bo na polmaratonski razdalji, ter na 10 in 5 km, pomerilo okoli 750 tekačev. Pohodniki bodo lahko izbirali med 12-kilometrskim polmaratonskim in 21-kilometrskim maratonskim pohodom. Najboljši tekmovalci bodo prejeli medalje, posvečene dolenjskemu tekaču Francu Červanu, ki je leta 1964 na Olimpijskih igrah v Tokiu dosegel 10. mesto v teku na 10 kilometrov.

Vse športne aktivnosti bodo potekale na trasi, ki povezuje center Novega mesta in Stražo ob reki Krki, kjer bodo vzpostavljene popolne zapore cest. Podrobnosti o zaporah so objavljene na spletni strani Mestne občine Novo mesto.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.