Ljubljana

Oblačno Humidity: 73%
18°C
ČETRTEK
11°C / 17°C
PETEK
11°C / 14°C
SOBOTA
8°C / 15°C
NEDELJA
7°C / 14°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
10°C / 15°C
SREDA
10°C / 12°C

Mali borec Teo: pridite na dobrodelni koncert Viljem Julijan

Štiri letni Teo, skupaj z drugimi malimi borci, srčno vabi vse ljudi dobrega srca, da to soboto, 12. oktobra, napolnijo Cankarjev dom in podprejo otroke z redkimi boleznimi na velikem dobrodelnem koncertu Viljem Julijan.

Mali borec Teo: pridite na dobrodelni koncert Viljem Julijan

Tradicionalni dobrodelni koncert, ki bo že šesto leto zapovrstjo potekal v Linhartovi dvorani, združuje glasbenike v podporo otrokom z redkimi boleznimi. Namen dogodka je ozaveščanje o teh boleznih ter zbiranje sredstev za otroke, ki se soočajo z njimi, da jim pokažejo, da niso sami v svojih bojih.

Srčna zgodba malega borca Tea
Teo, štiriletni deček s sindromom Escobar, se že od rojstva spopada s trdimi in ukrivljenimi sklepi, zaradi česar do nedavnega ni mogel hoditi. Kljub številnim operacijam in težkim preizkušnjam, pa mali levjesrčni borec vsak dan znova preseneča s svojo vztrajnostjo in pogumom. Nedavno je po operaciji obeh kolen prvič s hojico samostojno stopil proti zdravniku, kar je ganilo tudi zdravstveno osebje.

Teova mama Klavdija je povedala, kako je bil letošnji prvi šolski dan za družino poseben: Teo je namreč s pomočjo hojice samostojno odkorakal v vrtec, kar je bil za njih neprecenljiv dosežek. Kljub težavam, ki jih prinaša njegova bolezen, Teo ostaja nasmejan in poln energije, pri tem pa ga ves čas podpira tudi njegova sestrica Neja, ki je njegova najboljša prijateljica.

Teova zgodba je navdih vsem in dokaz, da ljubezen, pogum in vztrajnost premikajo meje mogočega.

Otroci za male borce – tema letošnjega koncerta
Na koncertu, ki bo potekal pod temo »Otroci za male borce«, bodo nastopili vrhunski otroški in mladinski pevski zbori ter priznani glasbeniki, med njimi Gregor Ravnik, Isaac Palma, SoulGreg Artist & BigLights Band, Nina Strnad, Nastja Gabor, ter Vila Eksena. Z dogodkom želijo organizatorji, Društvo Viljem Julijan, poudariti solidarnost mladih do otrok, ki se soočajo z najtežjimi življenjskimi izzivi.

Častni ambasador koncerta je vrhunski slovenski kolesar Tadej Pogačar. Vstopnice so še na voljo na prodajnih mestih Eventima, vsa zbrana sredstva pa bodo namenjena otrokom z redkimi boleznimi.

Glasbenik in ustanovitelj društva, Gregor Bezenšek – SoulGreg Artist, ter predsednik Društva Viljem Julijan, dr. Nejc Jelen, vabita vse, da se jim pridružijo na tej posebni noči sočutja, solidarnosti in ljubezni ter podprejo male borce, ki vsak dan pogumno premagujejo svoje izzive.

Podarite donacijo za male borce
Otrokom z redkimi boleznimi lahko pomagate tudi z donacijo z SMS s ključno besedo VJ5 na 1919 ali z nakazilom na TRR Društva Viljem Julijan SI56 0400 1004 6908 898 (Dobrodelni Sklad Viljem Julijan za otroke z redkimi boleznimi).

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.