Ljubljana

Oblačno Humidity: 73%
18°C
ČETRTEK
11°C / 17°C
PETEK
11°C / 14°C
SOBOTA
8°C / 15°C
NEDELJA
7°C / 14°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
10°C / 15°C
SREDA
10°C / 12°C

Pohod na Urbana za fantka, ki potrebuje operacijo v ZDA

V okviru pohodniškega humanitarnega projekta Na noge! danes vabijo na pohod od Kamnice pri Mariboru do Svetega Urbana. Tokrat zbirajo sredstva za triletnega Nika iz Maribora, ki nujno potrebuje operacijo v ZDA.

Pohod na Urbana za fantka, ki potrebuje operacijo v ZDA

Na noge! je projekt, ki želi v rekreaciji združiti vse generacije. "Pohodništvo je ena najosnovnejših in najprijetnejših oblik rekreacije, še posebej, če se na tovrstnih prireditvah zbere velika množica ljubiteljev pohodništva," sporočajo iz Športnega društva (ŠD) Kobansko Kamnica in družbe Mediaevent.

S projektom želijo vsaj dvakrat letno spraviti na noge množico ljudi, ki bodo s svojo udeležbo na prireditvi prispevali tudi v humanitarne namene. Na pohodih od leta 2012 so tako zbrali že več kot 64.000 evrov za družine v stiski.

Tokrat zbirajo sredstva za triletnega Nika iz Maribora, ki ima cerebralno paralizo in mu telo ne dopušča samostojnega stanja in hoje. "V ZDA delujejo otroški nevrokirurgi, ki mu lahko z zahtevno operacijo na hrbtenjači trajno pomagajo. Kot so že preko 5000 otrokom s celega sveta," izpostavljajo v projektu Na noge!.

Starši dečku omogočajo nego in terapije strokovnjakov, ki so večinoma samoplačniške. "Finančnih sredstev za operacijo in vse dodatne stroške, ki znašajo skoraj 90.000 evrov, žal, nimata. Doslej so z zbiranjem sredstev in donatorji zbrali polovico potrebnega zneska. Zdaj imamo priložnost pomagati tudi z akcijo Na noge!"

Začetek pohoda je med 8.30 in 10. uro pri cerkvi v Kamnici.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.