Ljubljana

Oblačno Humidity: 73%
18°C
ČETRTEK
11°C / 17°C
PETEK
11°C / 14°C
SOBOTA
8°C / 15°C
NEDELJA
7°C / 14°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
10°C / 15°C
SREDA
10°C / 12°C

Slovenija ob poplavah v BiH pripravljena pomagati

Slovenski premier Robert Golob je danes izrazil solidarnost s prizadetimi v poplavah v Bosni in Hercegovini ter izrazil pripravljenost na pomoč. Tudi zunanje ministrstvo in zunanja ministrica Tanja Fajon sta poudarila, da je Slovenija pripravljena pomagati. Predsednica Nataša Pirc Musar je ljudem v BiH sporočila, da jim Slovenija stoji ob strani.

Slovenija ob poplavah v BiH pripravljena pomagati

Predsednica republike Pirc Musar je izrazila podporo prizadetim v poplavah v BiH. Kot je sporočila, se je danes po telefonu pogovarjala s predsedujočim predsedstva BiH Denisom Bećirovićem. "Novice iz BiH, kjer se ljudje spopadajo s hudimi poplavami, me navdajajo z veliko žalostjo. Pred dobrim letom smo bili mi tisti, ki smo izkusili silo divjanja narave, zato razumemo in sočustvujemo," je zapisala na omrežju X.

"Niste sami; lahko računate na našo pomoč in verjamem, da tudi na pomoč drugih," je še poudarila Pirc Musar, ki je družinam preminulih izrekla sožalje, svoj zapis pa zaključila s pozivom: "Ostanite močni!"

"Z zaskrbljenostjo spremljam razmere v BiH. Izražam vso solidarnost in pripravljenost na pomoč," je med drugim sporočil premier Golob v objavi na profilu vlade na družbenem omrežju X in dodal, da Slovenija BiH stoji ob strani.

Zunanja ministrica Tanja Fajon je na omrežju X izrazila sožalje družinam žrtev in vsem prizadetim v poplavah. "Žalostno je slišati za grozno novico o uničujočih poplavah v BiH. Družinam žrtev in prizadetim izrekam sožalje. Slovenija je pripravljena nuditi pomoč. V mislih sem s prebivalci BiH," je zapisala Fajon.

Tudi zunanje ministrstvo je na omrežju X izreklo sožalje družinam žrtev poplav v BiH. "Izražamo globoko solidarnost z vsemi državljani, ki jih je nesreča prizadela v teh težkih trenutkih. Slovenija je pripravljena pomagati," so dodali.

Obilne padavine, ki so zajele BiH, so najbolj prizadele mesto Jablanica severno od Mostarja in okoliške kraje. Povzročile so več zemeljskih plazov in obsežne poplave, v katerih je umrlo okoli 20 ljudi, več deset jih pogrešajo. Oblasti pričakujejo, da bo število žrtev še naraslo. Voda je odnesla številne hiše, vlada Federacije BiH pa je razglasila stanje naravne nesreče.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.