Ljubljana

Oblačno Humidity: 73%
18°C
ČETRTEK
11°C / 17°C
PETEK
11°C / 14°C
SOBOTA
8°C / 15°C
NEDELJA
7°C / 14°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
10°C / 15°C
SREDA
10°C / 12°C

Samsung in Telekom Slovenije tudi letos podpirata Združenje Europa Donna z donacijo 10.000 evrov

Samsung in Telekom Slovenije sta tudi letos združila moči z Združenjem Europa Donna Slovenija v boju proti raku dojk. V oktobru, mednarodnem mesecu ozaveščanja o tej bolezni, bosta podprla aktivnosti združenja z donacijo v višini 10.000 evrov.

Samsung in Telekom Slovenije tudi letos podpirata Združenje Europa Donna z donacijo 10.000 evrov

Združenje Europa Donna že od leta 1997 povezuje ženske, bolnike in strokovnjake, ki si prizadevajo za celostno podporo bolnicam z rakom dojk in rodil. Njihovo delo vključuje ozaveščanje o pomembnosti preventive, rednega mesečnega samopregledovanja ter zgodnjega odkrivanja bolezni, saj je rak dojk ob pravočasnem odkritju dobro ozdravljiv.

Letos kampanjo podpira Darja Molan, koordinatorka projektov Europa Donna Slovenija, ki je tudi sama premagala raka dojk. Zavedanje o tej bolezni in podpora, ki jo nudijo bolnicam ter njihovim svojcem, je po njenem mnenju neprecenljiva. Donirana sredstva bodo še naprej namenjena razvoju in izboljševanju psihosocialnih programov za pomoč bolnicam, ko jo najbolj potrebujejo.

Združenje Europa Donna Slovenija se osredotoča tudi na ozaveščanje o preventivnih ukrepih, ki vključujejo zdrav način življenja in redno mesečno samopregledovanje. V pomoč ženskam pri tem je brezplačna mobilna aplikacija Breast Test, ki ponuja slikovna navodila za samopregled, menstrualni koledarček, opomnike in možnost beleženja telesne aktivnosti ter sprememb.

V Sloveniji letno za rakom dojk zboli približno 1.500 oseb, vendar so s pravočasnim odkrivanjem in preventivo možnosti ozdravitve veliko večje.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.