Ljubljana

Megla Humidity: 95%
17°C
ČETRTEK
15°C / 25°C
PETEK
14°C / 28°C
SOBOTA
16°C / 32°C
NEDELJA
17°C / 33°C
PONEDELJEK
19°C / 30°C
TOREK
18°C / 30°C
SREDA
18°C / 31°C

Izrazite svojo vožnjo. Mercedes-Benz CLA Coupé

Avtomobil CLA Coupé nikoli ni sledil modnim trendom. Ima videz, ki je že od nekdaj liga zase. Njegov sodobni in intuitivni način upravljanja avtomobila pa boste vzljubili enako hitro kot svoj pametni telefon.

Izrazite svojo vožnjo. Mercedes-Benz CLA Coupé

Ekspresivna oblika, ki poudarja individualnost – strastno oblikovana strešna linija kupeja, športno izraziti okrovi koles in vznemirljiv zadek GT –, okvir za štiri vrata brez okvirja. Foto: Mercedes-Benz AG

Avtomobil Mercedes-Benz CLA Coupé tudi v prenovljeni obliki privablja poglede s čisto, privlačno obliko in preseneča s povsem novo oblikovno zasnovo. Njegova privlačnost temelji na popolnih dimenzijah: dolg, podaljšan pokrov motorja, kompaktna vrhnja silhueta, širok kolotek s poudarjenimi okrovi koles in tipični zadnji del po vzoru modela GT z izrazito zaobljenim zadkom. Avtomobil CLA coupe je sodobna oblikovalska ikona in avtomobil, s katerim boste izstopali.

Vstopite v svet prvinskih emocij
Avtomobil CLA Coupé prebuja strast in vzbuja občudovanje na vsakem koraku. Podaljšane vstopne linije nad okni in vrata brez okvirja poudarjajo njegovi nepogrešljivi športnost in dinamičnost. Sprednji del vozila je pomaknjen naprej in spominja na nos morskega psa, z dolgim, podaljšanim in spuščenim pokrovom motorja s poudarjeno izboklino powerdome. Lepo ga zaokrožijo ploščati žarometi in diamantna maska z zvezdo na sredini. Kot simbol prestiža in ekskluzivnosti. Zadnji del avtomobila sledi prepletu elegance in športnosti. Nazaj zamaknjena potniška kabina in natančno oblikovana stranska linija vozila poskrbita za zanimiv preplet svetlobe in senc.

5666322 2023 MB RE CLA Coupe ICE PAD OW 09 Pushable Stage ElZaščitni znak avtomobila CLA je gladka silhueta, ki s sprednjim in zadnjim delom spominja na večji in ikonični Mercedes-Benz CLS. FOTO: Mercedes-Benz AG

Prepustite se prepletu estetike in tehnologije
Avantgarda oblika armaturne plošče narekuje obliko celotne notranjosti in se neprekinjeno razteza od enih sprednjih vrat do drugih. To ustvarja občutek odprtosti in prostornosti v potniški kabini. Osrednji del notranjosti zajema širok in prostostoječ dvojni zaslon, ki z napredno tehnologijo omogoča intuitivno upravljanje in prikaz vseh informacij, potrebnih za vožnjo. Serijsko sta na voljo 7-palčni in 10,25-palčni zaslon, opcijsko pa dva 10,25-palčna zaslona s širokokotnim videzom. Za popolno celoto poskrbijo prezračevalne šobe v videzu športne turbine in opcijska ambientna osvetlitev s kar 64 barvnimi možnostmi.

Poleg obsežne serijske opreme z multimedijskim sistemom MBUX in premium navigacijo v slovenskem jeziku si lahko avtomobil prilagodite s številnimi elementi, kot so novi večfunkcijski športni volan, sedeži in oblazinjenje. Sistemi za pomoč pri vožnji, ki omogočajo podporo, razbremenitev in najvišjo stopnjo aktivne varnosti ter zadovoljijo tudi najzahtevnejše voznike, so prevzeti po tistih iz večjega modela, razreda S. Z izboljšanimi sistemi kamer in senzorjev lahko avtomobil CLA Coupé predvidi cestne razmere tudi do 500 metrov pred seboj, prilagaja hitrost pri vožnji skozi križišča in krožišča ali pomaga pri manevriranju v ozkih ulicah in pri parkiranju.

Za dodatno zbranost, ko je dogajanje v prometu kaotično, je v pomoč razširjena resničnost MBUX za navigacijo, ki virtualni povezuje svet z resničnim. Tehnologija združuje grafične navigacijske in prometne informacije s prenosom slik v živo in prikazom, ki ni moteč za voznika in potnike, hkrati pa je delovanje pregledno, preprosto in zanesljivo. Vse prikazane informacije so na voljo v slovenskem jeziku.

5666383 2023 MB RE CLA Coupe PHEV PAD OW 01 Pushable Stage E 1
Samoučeči se sistem MBUX vas popelje v nov svet informacijsko-razvedrilnega sistema z možnostjo intuitivnega glasovnega upravljanja, upravljanja na dotik ali upravljanja s kretnjami. Foto: Mercedes-Benz AG

Najnovejša generacija MBUX in zvočni sistem Burmester® s funkcijo Dolby Atmos
Avtomobil CLA Coupé je opremljen z najnovejšo generacijo intuitivnega informacijsko-razvedrilnega sistema MBUX, ki deluje na podlagi umetne inteligence. MBUX je popolnoma integriran v vaše digitalno življenje in ponuja možnost vam prilagojenih prikaznih slogov: Classic zagotavlja vse pomembne informacije za voznika, Sporty navdušuje z dinamičnim merilnikom vrtljajev, Discreet pa je omejen na najnujnejše elemente. Skupaj s tremi načini (Navigation, Assistance, Service) in sedmimi barvnimi shemami si je mogoče instrumentno ploščo in osrednji zaslon prilagoditi glede na voznikove želje in razmere. Osrednji zaslon zagotavlja vse pomembne funkcije, kot so navigacija, mediji, telefon in podatki o vozilu, in ga je mogoče udobno upravljati kot zaslon na dotik.

Popolno doživetje zvoka omogoča sistem za prostorski zvok Burmester® z 12 zvočniki, 60-vatnimi nizkotonci in 590 vati sistemske moči, ki ga lahko usmerjeno optimizirate za sprednje in zadnje sedeže. Glasbo lahko predvajate tudi v poglobljeni avdio izkušnji s funkcijo Dolby Atmos, ki glasbi doda prostornost, jasnost in globino. Poleg tega se funkcija Dolby Atmos prilagodi vsakršnemu okolju predvajanja, kar pomeni, da lahko ljubitelji glasbe uživajo v edinstveni jasnosti zvoka, ki se lahko primerja z izvajalčevim posnetkom v snemalnem studiu.

5423311 2212 DC MB Social CLA Coup 01 1831ppNapredna tehnologija priključnega hibrida z električnim dosegom več kot 80 kilometrov. Foto: Mercedes-Benz AG

Sodobni motorji in električni doseg za vsakodnevno rabo
Bencinski motorji v avtomobilu CLA Coupé so povsem elektrificirani, kar dodatno zmanjša porabo in emisije. Ponudba vključuje štirivaljne pogonske enote s 7- ali 8-stopenjskimi menjalniki DCT, ki so na voljo serijsko. Kot blagi hibridi so ti motorji opremljeni z dodatnim 48-voltnim vgrajenim napajalnikom, za dodatno agilnost in izjemno vozno izkušnjo. Lahko pa je opremljen tudi z napredno tehnologijo priključnega hibrida, ki navduši z električnim dosegom več kot 80 kilometrov.

CLA Coupé velja za računalnik na kolesih, ki si tehnologije za varnost, udobje in povezljivost deli z najdražjimi in najbolj uveljavljenimi modeli znamke Mercedes-Benz. Odkrijte ga v ekskluzivni ponudbi in svojega odpeljite že danes.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.