Ljubljana

Megla Humidity: 94%
16°C
ČETRTEK
15°C / 25°C
PETEK
14°C / 28°C
SOBOTA
16°C / 32°C
NEDELJA
17°C / 33°C
PONEDELJEK
19°C / 30°C
TOREK
18°C / 30°C
SREDA
18°C / 31°C

Odlična izbira za dinamičen življenjski slog. Mercedes-Benz razred C

Športni značaj, mladostni videz in napredna tehnologija, združeni v cenovno dostopnem vozilu z vsemi odlikami znamke Mercedes-Benz.

Dinamičen in eleganten ter po vsebini napreden kot limuzina razreda S. Avtomobil razreda C utrjuje položaj najbolj zaželenega ter nadaljuje vizijo izjemno varnega in uporabnega avtomobila, ki prepriča s kombinacijo prepričljive izkušnje, tehnološke naprednosti in navdušujoče zmogljivosti.

Avtomobil razreda C ostaja najbolj prodajan model znamke Mercedes-Benz in že 40 let navdušuje množice zadovoljnih uporabnikov. Foto: Žiga Intihar
Avtomobil razreda C ostaja najbolj prodajan model znamke Mercedes-Benz in že 40 let navdušuje množice zadovoljnih uporabnikov. Foto: Žiga Intihar

Izpolnjene želje in presežena pričakovanja uporabnikov

Avtomobil razreda C ponuja vse: udobje, varnost, prilagodljivost in tehnološke inovacije. S serijskim samodejnim menjalnikom, povečano prostornostjo potniške kabine, prenovljenimi sedeži in številnimi funkcijami za udobje je odlično poskrbljeno za dobro počutje vseh potnikov. Z naprednimi varnostnimi in asistenčnimi sistemi s super zmogljivimi senzorji pa je lahko podpora pri vožnji enako kakovostna kot v avtomobilu kraljevega razreda S. Z dovršeno zasnovo aktivne in pasivne varnosti, ki je del vseh vozil Mercedes-Benz, se avtomobil razreda C uvršča v sam vrh srednjega premijskega razreda na varnostnem področju.

Videz avtomobila najnovejše generacije razreda C je naprednejši do zdaj in ponazarja razvoj sodobnega razkošja s še ugodnejšim razmerjem zračnega upora. To se kaže v bolj dinamični vožnji, manjši porabi goriva in manjšem hrupu v potniški kabini. Kljub športni obliki je zelo uporaben in zaželen avtomobil. Prilagodljivost sodobnim potrebam in vsakodnevna uporabnost sta poudarjeni s številnimi odlagalnimi mesti v potniški kabini in večjo odprtino za nakladanje v prtljažnem prostoru, ki jo odlikujejo dvojno dno ter priročna odlagalna mesta na levi in desni strani. Če vam osnovna prostornina ne zadostuje oziroma želite z vozilom prepeljati večji kos pohištva ali športni rekvizit, si dodatni prostor zagotovite tako, da hrbtišče zadnjih sedežev preklopite s pritiskom na le eno tipko – ne glede na to, ali se vozite z limuzino ali karavansko izvedenko vozila.

Mercedes_C_-_oktober_2022_-_Photo_Ziga_Intihar-2015.jpgZ udobjem, zanesljivostjo in sodobno tehnologijo se avtomobil razreda C približuje pionirju avtomobilskih inovacij, avtomobilu kraljevskega razreda S. Foto: Žiga Intihar


V potniški kabini se brezhibno prepletata eleganca in športnost, poskrbljeno pa je tudi za vzdušje, v katerem je bilo doslej mogoče uživati le v avtomobilu razreda S. Digitalni kokpit, velik zaslon na dotik v sredinski konzoli in napreden koncept okrasnih elementov poudarjajo njegovo razkošno udobje. Kdor veliko časa preživi v vozilu, bo še zlasti cenil ergonomsko oblikovane sedeže s številnimi možnostmi nastavitev in ekskluzivnimi dodatki za dobro počutje. V kombinaciji s funkcijo Energizing Comfort in prijetnimi masažnimi funkcijami z do šestimi programi je sedenje primerljivo z udobjem v avtomobilu prvega razreda, vsaka vožnja pa je pravi užitek.

Krmiljenje zadnjih koles za boljšo okretnost in sistem, ki prepozna vaše želje

Avtomobil razreda C je lahko opremljen tudi s krmiljenjem zadnjih koles. V kombinaciji z bolj neposrednim volanskim mehanizmom mu to omogoča še več agilnosti in stabilnosti. Poleg izboljšanih voznih lastnosti pri večjih hitrostih krmiljenje zadnjih koles omogoča tudi boljšo okretnost pri manjših hitrostih, saj do 2,5-stopinjsko krmiljenje zmanjša obračalni krog za kar 43 centimetrov.

20C0673_155.jpgV potovalni kabini je najnovejša generacija zabavno-informacijskega sistema MBUX z velikimi zasloni, umetno inteligenco in glasovnim upravljanjem. Foto: Mercedes-Benz AG

Številne tehnične inovacije niso omejene samo na motorno paleto in pogon, ampak segajo tudi na področje digitalizacije. Sredinski ekran in način upravljanja izhajata neposredno iz avtomobila razreda S. Za nekaj dodatne športnosti poskrbi k vozniku obrnjen zaslon, opremljen z najnovejšo generacijo informacijskega sistema MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Ta je popolnoma integriran v digitalno življenje uporabnika, z možnostjo intuitivnega glasovnega upravljanja, upravljanja na dotik ali upravljanja s kretnjami. Prikazuje podatke v realnem času, se povsem prilagodi uporabniku z vnaprej predvidenimi in obogatenimi informacijami ter se od njega tudi ves čas uči. Hitro izve, katere so njegove najpogostejše poti, ali si zapomni, koga najpogosteje kliče po telefonu, ko se pelje domov iz službe.

Manjša poraba goriva in izjemno udobje tudi pri nočni vožnji

Najnovejši inteligentni asistenčni sistemi, prevzeti iz limuzine razreda S, omogočajo podporo, razbremenitev in najvišjo stopnjo aktivne varnosti ter zadovoljijo tudi najzahtevnejše voznike. Avtomobil razreda C lahko vozi polavtonomno ter ob pomoči izboljšanih sistemov kamer in senzorjev predvidi cestne razmere tudi do 500 metrov pred seboj. Na motornem področju se lahko pohvali s popolnoma elektrificirano motorno paleto. Vsi bencinski in dizelski motorji so namreč opremljeni z 48-voltno tehnologijo in se uvrščajo med tako imenovane mehke hibride. Za uporabnike to pomeni manjšo porabo goriva ter dodatno moč in navor, ko je to potrebno.

21C0308_58755.jpgMercedesovi napredni digitalni žarometi na podlagi projekcije na cesto projicirajo različne simbole in znake, s katerimi voznika varno vodijo po cesti. Foto: Mercedes-Benz AG

Serijsko je opremljen z visokozmogljivimi LED-žarometi, ki z obliko poudarjajo dinamičen videz sprednjega dela vozila ter zagotavljajo varnost in boljšo vidljivost. Najnaprednejši sistem žarometov Digital Light, ki ga poznamo že iz avtomobilov razreda S, je na voljo v kompletu dodatne opreme in je sestavljen iz treh izjemno zmogljivih LED-projektorjev, katerih svetloba se odbija in krmili več kot 1,3 milijona mikro ogledal. Revolucionarna tehnologija žarometov se optimalno prilagaja vsem razmeram in skrbi za še več udobja. Osvetlitvene funkcije, na primer projiciranje varnostnih opozoril na cestišče, opozorila na večja cestna delovišča ipd., se odzivajo na okolje in druge udeležence v prometu ter omogočajo idealne svetlobne razmere v vseh prometnih razmerah. Tudi ponoči.

Dostopen Mercedes-Benz, s katerim boste izstopali

Avtomobil razreda C ima vgrajene inovativne in sodobne elektronske sisteme. Je računalnik na kolesih, ki uporablja enake tehnologije za varnost, udobje in povezljivost kot najdražja in najbolj uveljavljena vozila znamke Mercedes-Benz. Namenjen je kupcem, ki želijo izstopati tako s privlačno dinamično obliko vozila kot z vsebino, ki bo poskrbela za varno in sproščujočo vožnjo.

Avtomobil razreda C, ki že 40 let in šest generacij navdušuje z inovacijami ter postavlja mejnike na področju oblikovanja, udobja in varnosti, pomeni odlično razmerje med vsebino, stroški lastništva in ceno vozila. V omejeni ponudbi vozil iz zaloge je trenutno na voljo za 43.990 evrov.

Mercedes_C_-_oktober_2022_-_Photo_Ziga_Intihar-235AI.jpgOdličnost avtomobila razreda C se kaže na vseh ravneh: na oblikovni ravni ter pri povezljivosti in digitalizaciji, varnosti, udobju, motorizaciji in voznih lastnostih. Foto: Žiga Intihar

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.