Ljubljana

Oblačno Humidity: 73%
18°C
ČETRTEK
11°C / 17°C
PETEK
11°C / 14°C
SOBOTA
8°C / 15°C
NEDELJA
7°C / 14°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
10°C / 15°C
SREDA
10°C / 12°C

Nobelovo nagrado za ekonomijo prejme Claudia Goldin

Nobelovo nagrado za ekonomijo leta 2023 prejme ameriška ekonomistka Claudia Goldin. Nagrajena je za svoje akademsko delo o ženskah na trgu dela. Goldin je lahko dokazala, da dobro gospodarstvo ne vodi samodejno k večji zaposlenosti žensk. Za to je uporabila podatke o trgu dela za več kot 200 let.

Nobelovo nagrado za ekonomijo prejme Claudia Goldin

Nobelova nagrada za ekonomske vede je edina Nobelova nagrada, ki ne izvira iz volje ustanovitelja nagrade Alfreda Nobela. Zato ni ena od dejanskih Nobelovih nagrad. Kljub temu jo bodo skupaj z drugimi Nobelovimi nagradami podelili 10. decembra v Stockholmu.

Pojasnilo: Nobelova nagrada
Nobelova nagrada je ena najpomembnejših nagrad na svetu. Že več kot 100 let vsako leto podelijo pet Nobelovih nagrad. Po enega za medicino, fiziko, kemijo, književnost in prizadevanja za mir v svetu. Donator nagrade je bil izumitelj Alfred Nobel.

Rubrika razumljivo ponuja novice v lažje razumljivem jeziku. Ta pristop omogoča, da informacije dosežejo širšo publiko, omogoča boljšo razumevanje in vključenost ter pomaga ljudem doseči enake možnosti in svobodo informacij.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.