Ljubljana

Oblačno Humidity: 73%
18°C
ČETRTEK
11°C / 17°C
PETEK
11°C / 14°C
SOBOTA
8°C / 15°C
NEDELJA
7°C / 14°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
10°C / 15°C
SREDA
10°C / 12°C

Golob počastil slovenske parašportnike ob svečani podelitvi nagrad za medalje na paralimpijskih igrah v Parizu

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je udeležil slovesne podelitve nagrad slovenskih parašportnic, parašportnikov in njihovih trenerjev, ki so osvojili medalje na 17. poletnih paralimpijskih igrah v Parizu 2024. Dogodek je organiziralo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, kjer so obeležili izjemne dosežke slovenskih športnikov na tem prestižnem tekmovanju.

 Golob počastil slovenske parašportnike ob svečani podelitvi nagrad za medalje na paralimpijskih igrah v Parizu

Premier Golob je v svojem govoru izrazil globoko občudovanje do parašportnikov in poudaril, kako ga je srečanje z njimi na paralimpijskih igrah v Parizu močno navdihnilo. "Šport je za vas način izražanja, s katerim vsak dan znova dokazujete, kaj zmorete," je dejal Golob in dodal, da je edina omejitev v življenju naš um. Pohvalil je športnike, ker s svojo močjo in vztrajnostjo dokazujejo, da lahko premagajo vse omejitve, ter dodal, da bi morali prav vsi pri njih iskati navdih.

Otvoritvena slovesnost paralimpijskih iger je Goloba globoko ganila. Po njegovih besedah so parašportniki navdih za življenje, saj ne prinašajo le zadovoljstva ob osvojenih medaljah, temveč tudi pomembno sporočilo o tem, kaj v življenju resnično šteje. "Predajate nam sporočilo o tem, kje iskati priložnosti za zmage in kaj je tisto, česar se moramo vsak dan veseliti," je še dejal premier.

Dogodek je bil priložnost, da se slovenskim parašportnikom in njihovim trenerjem izkaže priznanje za njihovo vztrajnost, predanost in izjemne športne dosežke, ki so Slovenijo postavili na paralimpijski zemljevid sveta.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.