Ljubljana

Oblačno Humidity: 73%
18°C
ČETRTEK
11°C / 17°C
PETEK
11°C / 14°C
SOBOTA
8°C / 15°C
NEDELJA
7°C / 14°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
10°C / 15°C
SREDA
10°C / 12°C

Konferenca ReSPA o prihodnosti javnih uprav Zahodnega Balkana v ospredju v Ljubljani

Ministrstvo za javno upravo v sodelovanju z organizacijo ReSPA (Regionalna šola za javno upravo) te dni v Ljubljani gosti dvodnevno konferenco, ki se osredotoča na prihodnost javnih uprav Zahodnega Balkana. Med udeleženci so tudi ministri, pristojni za javno upravo iz več balkanskih držav, kot so Severna Makedonija, Srbija, Črna gora in Kosovo.

Konferenca ReSPA o prihodnosti javnih uprav Zahodnega Balkana v ospredju v Ljubljani

Osrednje teme konference vključujejo strateško načrtovanje kadrov, karierno mobilnost, stalni razvoj zaposlenih in identifikacijo ključnih kompetenc za uspešno soočanje z izzivi prihodnosti.

Minister za javno upravo mag. Franc Props je v svojem uvodnem nagovoru izpostavil pomembnost razvoja in zadrževanja kadrov v javni upravi, saj so ljudje ključ do njenega uspeha. "V prihodnjih dveh dneh se nam ponuja odlična priložnost za izmenjavo dobrih praks in idej, ki bodo oblikovale prihodnost javnih uprav," je poudaril minister. Direktorica ReSPA, Maja Handjiska Trendafilova, je prav tako opozorila na potrebo po strateškem vodenju in razvoju kompetenc, ki bodo javne uprave pripravile na izzive prihodnosti.

Na uvodnem delu dogodka je s osrednjim nagovorom nastopil tudi nekdanji predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Panel, ki ga je moderiral generalni direktor Direktorata za javni sektor Peter Pogačar, je bil posvečen razpravi o spremembah v javnem sektorju. Slovenski minister mag. Franc Props je predstavil prenovo plačnega sistema javnega sektorja kot enega ključnih reformnih projektov, s katerim želijo doseči pravičnejše in bolj fleksibilno nagrajevanje javnih uslužbencev.

V nadaljevanju konference sta se slovenski minister mag. Franc Props in makedonski minister za javno upravo Goran Minčev srečala na bilateralnem sestanku, kjer sta izmenjala izkušnje glede prenove uslužbenskega in plačnega sistema ter načrte za nadaljnje sodelovanje med državama.

ReSPA je mednarodna organizacija, katere namen je spodbujanje regionalnega sodelovanja in razvoj javne uprave na Zahodnem Balkanu. Organizacija pomaga vladam pri izboljšanju javnih storitev in pripravah na prihodnje članstvo v Evropski uniji.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.